Dani Quesada ha estat un dels millors enfront del Júpiter._617x412
Dani Quesada ha estat un dels millors enfront del Júpiter. - Albert San Andrés
26/11/2017 Esports
Assalt al Pepín Valls (1-1)
L'àrbitre principal protagonista en anul·lar el segon gol de la UE Castellar
La primera victòria de la UE Castellar haurà d'esperar, ja que enfront del Júpiter, als de Juan Antonio Roldán no els han deixat passar de l'un a un, després que la tripleta arbitral no hagi estat a l'altura de les expectatives, perjudicant el joc dels dos equips, però malauradament, més el dels locals, que ha vist com li anul·laven un gol legal al minut 73.

Tot això passava en un partit on el Castellar arribava amb 13 baixes i cinc juvenils a la banqueta, i amb quatre dels titulars tocats físicament, un d'ells, Víctor Moya que havia de ser substituït al minut 36.
Tot i així, els locals sortien a pels tres punts i Jairo aconseguia la primera ocasió al cap de dos minuts amb una vaselina que marxava fora.

Els del barri barceloní de Sant Martí tancaven al seu camp als blanc-i-vermells, però no posaven en gaire perill la porteria defensada per Marc Ollé, amb una defensa de circumstàncies formada per Jordi Torres i Àlex Alfonso als laterals i Àlex Rubió i Joan Villaronga al centre. Un Villaronga que després de gairebé dues temporades en blanc ha sabut aguantar els 90 minuts, tot i les molèsties.
A la davantera, Jairo Díaz lluïa una màscara després de trencar-se el nas a Cardedeu en l'última jornada de lliga, però això no li impedia lluitar per buscar el gol.

En una de les poques arribades dels locals, Carlos Alberto Saavedra era tombat al centre de la frontal i Dani Quesada ho aprofitava per marcar amb un impecable llançament de falta que s'enfonsava pel lateral dret de la porteria de Iván Fuentes.

Però l'alegria dels castellarencs només durava 10 minuts, ja que un ordenat Júpiter aconseguia l'empat amb gol de Mooudou Jallow, en una de les poques finalitzacions de la primera part.

Res més de mèrit aconseguien cap dels dos rivals, en una part dominada en possessió pels gris-grana, que arribaven de guanyar per la mínima al Banyoles (1-0).

La segona era pel Castellar, que ja avisava al cap de dos minuts amb un xut de Saavedra, aturat sense gaires complicacions per a Fuentes.
Amb diverses anades i tornades, els blanc-i-vermells es feien amb el domini de l'esfèrica, però no aconseguien arribar a porteria amb gaire perill.

Al 73, arribava la jugada polèmica, que marcaria el desenvolupament del partit. Amb una recuperació al mig camp, Quesada, objecte de dues faltes, centrava cap a Jairo que uns metres més avançat del cercle central. L'extrem era objecte d'una tercera falta no assenyalada i el col·legiat donava la llei de l'avantatge. Jairo encarava a porteria desfent-se de dos defenses i anotant el gol, mentre el línia aixecava la bandera per un fora de joc que només veia ell.

L'àrbitre principal, Albert Cortés, anul·lava el gol després de consultar l'assistent, però davant la sorpresa de tothom donava la pilota al Castellar en el lloc de la tercera falta a Quesada, feta quan ja no tenia la pilota, és a dir, després del suposat fora de joc. Fins i tot els barcelonins es sorprenien d'aquesta decisió, però el partit ja feia minuts que se li havia anat de les mans a la tripleta, que no aplicava un criteri clar en el contacte entre els jugadors.

Aquesta greu errada marcava els minuts finals i davant la inoperància dels jutges, el joc es tornava més dur. Els locals però, aconseguien arribar en més ocasions i un esgotat Quesada -el millor del seu equip- tractava de sorprendre amb un xut llunyà des de la banda esquerra que Fuentes desviava a córner per poc.

Àlex Alfonso al 92 es quedava a un pam de rematar una pilota penjada per Jairo i Marc Estrada enviava als núvols un remat davant del porter, dues ocasions que podrien haver canviat el signe del partit.
Però el protagonisme del col·legiat encara no havia acabat i expulsava a Quesada amb la segona groga quan el jugador era recriminat a la banqueta -havia donat entrada a Estrada- que es posés el peto que portava a les mans. El jugador, que acabava de sortir, es girava i li ensenyava, trobant-se la segona cartolina incomprensiblement.
El visitant Roger Peña també veia la segona per una entrada en una acció sense perill al mig del camp i enfilava abans d'hora el camí dels vestidors.

Empat a un i tercer empat al Pepín Valls, el primer amb gols, ja que els anteriors enfront del Sabadell B i La Jonquera va ser sense gols.

"Ha estat un partit complicat per com ho afrontàvem -amb 13 baixes- però hem aconseguit fer una primera part decent amb alguna ocasió i una segona en la qual hem estat superiors i no ens han arribat gaire" ha explicat Roldán que assegurava que marxava amb "un sabor agredolç" després d'haver "competit com hem competit i no poder aconseguir la victòria".

El partit, amb bon joc dels dos equips només ha estat tacat per l'actuació arbitral, dolenta pels dos. Roldán ha explicat que "ells són un equip que ve de la Tercera Divisió, amb un pressupost alt i que volen recuperar la categoria. Hem lluitat contra ells i hem estat superiors, però no opinaré dels àrbitres. La mala sort és que no estem tenint sort amb ells aquesta temporada".

Finalment, un l'empat a un que no satisfà a cap de les dues esquadres situades a la part baixa de la taula i tercer punt en 13 jornades pels de Juan Antonio Roldán, que segueixen a l'última posició del grup 1 de Primera Catalana.