Intervenció de l'alcalde en el passat ple d'octubre
Intervenció de l'alcalde en el passat ple d'octubre - Q. Pascual
06/11/2017 Actualitat
Ignasi Giménez: "En aquestes circumstàncies, no puc continuar com a membre del PSC"
L'alcalde de Castellar anuncia "la suspensió de militància" del PSC i afirma que ha de fer "d'alcalde de tothom"
L'alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, ha anunciat que suspèn la seva militància del PSC "a tots els efectes". Giménez, que governa amb majoria absoluta amb el grup municipal Som de Castellar-PSC, ja havia declarat el passat 9 d'octubre que si el PSC donava suport a l'aplicació de l'article 155 se li faria "impossible mantenir la militància". També havia criticat amb contundència la Declaració Unilateral d'Independència (DUI). Finalment, els dos escenaris s'han fet realitat i, a més, s'han produït detencions i Giménez, en un escrit que ha penjat als seus perfils en xarxes socials, ha reconegut que, "en aquestes circumstàncies, no puc continuar com a membre del PSC".

També ha detallat que obre "un procés de reflexió". "Aquesta nova situació reforça encara més el paper del projecte a nivell local que es va presentar a les darreres eleccions municipals sota la candidatura SOM de Castellar, un espai que des de la transversalitat aposta per unir les moltes sensibilitats progressistes de la nostra vila", argumenta en l'escrit que ha publicat. Tot i això, també ha assenyalat que, "ara, que em sento més socialista que mai, prenc una decisió personal i dolorosa, però convençut del paper que em toca desenvolupar com a alcalde de Castellar del Vallès". I és que, al seu parer, com alcalde ara té la tasca de "recosir aquestes costures obertes que començo a veure entre els meus veïns, els meus amics, companys i família. Ara més que mai haig de fer d'alcalde de tothom. En llibertat i sense condicionants. En aquestes circumstàncies, no puc continuar com a membre del PSC".

L'escrit de Giménez apunta que "durant les darreres setmanes s'ha evidenciat el fracàs de la política entesa com a pacte entre diferents per tal d'arribar a acords transversals de país, que transcendeixin visions parcials i partidistes". L'alcalde de Castellar posa com a principal objectiu polític "assegurar el bé més preuat que tenim com a poble, la convivència", un objectiu que, segons opina, està trontollant en els darrers temps. També assenyala que a tot això no ha ajudat ni la Declaració d'independència, ni l'aplicació de l'article 155, ni les darreres decisions judicials de l'Audiència Nacional, "una escalada de tensió que dificulta enormement trobar una solució política al conflicte actualment plantejat".

Segons informa el mateix alcalde en l'escrit, era afiliat del PSC des de fa 17 anys, decisió que va prendre després de l'assassinat d'Ernest Lluch a mans d'ETA.

Aquí pots llegir íntegra la carta de l'alcalde
Comparteix
M'agrada
Comentaris