Ignasi Giménez, a Ràdio Sabadell
Ignasi Giménez, a Ràdio Sabadell
09/10/2017 Actualitat
"Si el PSC dona suport al 155 se'm faria impossible mantenir la militància"
En una entrevista a Ràdio Sabadell, l'alcalde de Castellar ha defensat l'opció de promoure una moció de censura contra Rajoy però també ha qualificat de "temeritat" la DUI
L'alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, ha anunciat que si el PSC dona suport a l'aplicació de l'article 155 en cas de declaració unilateral d'independència ell deixarà el partit. Giménez ha fet aquestes declaracions en una entrevista a Ràdio Sabadell on també ha recordat que el PSC està dient que no s'apliqui l'article. Ara bé, "si finalment el PSC dona suport a l'aplicació d'aquest article de la Constitució, a mi se'm faria impossible mantenir la militància del PSC. Entre d'altres coses, perquè no vull formar part d'un partit que ajudi a suspendre les institucions d'autogovern del nostre país", ha expressat el també president del Consell Comarcal. Un posicionament que també coincideix amb el de l'alcalde socialista de Terrassa, Jordi Ballart, qui ho va anunciar divendres passat.

No obstant, també ha titllat de "temeritat" que aquest dimarts es porti a terme al Parlament una declaració unilateral d'independència. Per Giménez, una DUI comportaria "una escalada en les tensions i més mesures de repressió. Per tant, jo reclamaria calma i serenor. Cal més marge de temps i buscar com afavorir el diàleg i trobar una solució negociada al conflicte que tenim".

En l'esmentada entrevista a Ràdio Sabadell, Ignasi Giménez també ha defensat que una possible solució passa per fer fora Mariano Rajoy de la Moncloa a través d'una moció de censura: "Al Congrés dels Diputats no hi ha una majoria del PP i, per tant, es podria fer un canvi d'actors que pogués afavorir el que estem reclamant des del PSC des de fa temps: que hi hagi diàleg". Per tant, la moció de censura hauria de significar la convocatòria immediata d'eleccions espanyoles per intentar "un canvi de majories que faciliti la distensió que necessita en aquests moments el país".

L'alcalde de Castellar ha explicat també a l'entrevista que tot i que no tenia pensat anar a votar l'1-0 es va decidir a fer-ho després de veure la violència de les càrregues policials que s'estaven produint per part dels cossos de seguretat de l'estat.

DARRERA ACTUALITZACIÓ: 13:37 H
Comparteix
M'agrada
Comentaris