Els treballs de recanvi de la canonada d'aigua acabaran a finals de mes
Els treballs de recanvi de la canonada d'aigua acabaran a finals de mes - Josep Graells
18/04/2017 Actualitat
Decidim interposa un contenciós per la gestió de l'abastament d'aigua
Consideren il·legal que una empresa concessionària gestioni i cobri el servei d'aigua del municipi
C. D.
Decidim Castellar ha presentat davant del Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona, un recurs contra el Pressupost Municpal de l'Ajuntament perquè considera que hi ha "greus irregularitats referents al cobrament de la taxa de l'aigua, ja que no apareix en cap partida d'ingressos del pressupost municipal". El membre de Decidim, Marc Serrà, explica que la seva formació política va presentar al·legacions als pressupostos i el fet que l'Ajuntament i els serveis tècnics les hagin desestimat "és el que ens ha portat a fer un pas endavant i a presentar un contenciós davant del jutjat perquè creiem que la il·legalitat segueix present. Ho presentem com a mesura de pressió perquè creiem que està a les mans de l'Ajuntament esmenar la irregularitat, el més aviat possible, sense haver d'arribar més enllà".

La formació política ha explicat a través d'un comunicat que, actualment, l'empresa concessionària del servei, SOREA, "està cobrant directament la taxa municipal d'abastament d'aigua, de clavegueram i el cànon de l'aigua". "Segons diferents experts jurídics consultats, és il·legal que una empresa facturi directament als usuaris un servei bàsic que ha de prestar l'ajuntament", apunten en l'esmentat comunicat. Seguint aquest criteri jurídic, doncs, el que denuncien és la manca de partida d'ingressos i despeses en els pressupostos municipals per la prestació del servei d'abastament d'aigua. "No sabem ni el que costa el servei ni el que es recapta. Volem que sigui l'Ajuntament qui torni a cobrar el servei i després passi la factura a Sorea, seria una manera més transparent. És una qüestió de transparència", diu Decidim.

Decidim insta l'equip de govern que no esperi la sentència judicial i que regularitzi el més aviat possible la situació, és a dir, que sigui l'Ajuntament qui torni a cobrar les factures de l'aigua directament "com es feia fa uns anys fins que el govern socialista va fer un canvi en el reglament", recorda Serrà qui també apunta que confien "que es resolgui políticament abans i no s'hagi d'esperar al judici. Que l'Ajuntament recapaciti, modifiqui el contracte i els propers pressupostos es puguin aprovar degudament".

"Lamentem haver d'arribar a aquests extrems per la defensa dels serveis públics i dels drets dels vilatans, però és el nostre deure recórrer a totes les eines al nostre abast per aconseguir una bona gestió dels recursos públics", apunten en el comunicat.

La formació ha iniciat una campanya d'informació a nivell de poble. Diumenge, per Sant Jordi, posaran una paradeta informativa. "A mesura que passin els tempos, anirem augmentant la pressió pública i popular. Ja estem concretant algunes accions", assegura Serrà.
Comparteix
M'agrada
Comentaris