Un dels arrossos a l'Aplec d'aquest 2017_617x412
Un dels arrossos a l'Aplec d'aquest 2017 - Q. Pascual
15/05/2020 Cultura
L'Ajuntament suspèn l'Aplec de Castellar Vell però convida la ciutadania a fer paelles a casa

La 42a celebració, prevista per diumenge 17 de maig, queda afectada pel coronavirus

Marina Antúnez

La celebració del 42è Aplec de Castellar Vell ha quedat suspesa per culpa de l'arlarma sanitària provocada pel coronavirus. Aquesta cita local és, tradicionalment, una de les més multitudinàries de les que se celebren cada any. Sobretot, i entre altres activitats, pel seu famós el concurs d'arrossos que enguany hagués arribat a la seva 40a edició.


Per mantenir l’esperit d’aquesta tradició, l’Ajuntament de Castellar ha fet una crida per animar la gent que normalment cuina paelles i celebra l'Aplec a l'era que envolta l'ermita, a fer aquest 2020 i des de casa la seva paella. La convocatòria gastronòmica és per diumenge que ve, 17 de maig, la data en què s'havia de celebrar l'Aplec. Tothom qui ho desitgi, podrà compartir a les xarxes socials les instantànies de la celebració d’aquesta iniciativa amb les etiquetes #aplecacasa, #paellaacasa i #castellarvell2020.


Aquesta setmana, l’Ajuntament també ha publicat a les seves xarxes socials diversos vídeos en què es recorden edicions passades de l’Aplec, a través d’un recull d’imatges i del testimoni de persones que hi participen sovint t i que estan implicades en l’activitat.


L'Aplec de Castellar Vell es va començar a celebrar l’any 1979, i fins al moment, després de 40 anys seguits portant-se a terme cada tercer diumenge de maig, no s'havia hagut de suspendre cap edició, tot i que, a causa de la pluja, sí que s’havia anul·lat en alguna ocasió el concurs d’arrossos. És una festa molt celebrada i participativa, on moltes entitats culturals del poble sempre s'hi impliquen. Aquest és el cas, per exemple, del Ball de Gitanes, Ball de Bastons, Castellers de Castellar i Esbart Teatral de Castellar.

Comparteix
M'agrada
Comentaris