image00013_1440x961
Moment del concert 'Söns' a l'Auditori Miquel Pont ||  AJUNTAMENT
26/04/2021
'Söns' per a despertar el cos i l'ànima

L'Auditori Municipal va acollir, dissabte, una proposta de la Companyia Pels Més Menuts

Marina Antúnez

Aquest passat cap de setmana va lluir per la presència de Sant Jordi. Però també pels diversos espectacles de qualitat que s'havien programat al municipi. Un d'ells és la proposta de la Companyia Pels Més Menuts Söns, que es va poder gaudir en cinc sessions diferents, matí i tarda, a l'Auditori Municipal. Amb un concert intimista - públic i músics a dalt de l'escenari - i pensat per al públic de 0 a 3 anys, la companyia mostra com els sons ens acompanyen des de la primera infància i que ja des del primer moment ens fan emocionar.

 

Els instruments com el saxo, el clarinet, l'acordió, la flauta travessera... sonen d'una manera exquisida en mans de la Companyia pels Més Menuts. A les seves melodies s'hi nota el seu tarannà i bagatge en l'estil del jazz i del soul, i tan els infants com els adults gaudeixen d'uns timbres de so ben diversos, no només d'instruments sinó també de carraques, campanes tubulars, fustes i cordes, i altres materials nobles. 

 

En la tria de les melodies, novament la companyia és encertada, perquè en comptes d'escollir la cançó infantil tradicional tria fragments de peces procedents de la música clàssica, i peces també procedents del jazz, i fins i tot de bandes sonores. Per això, hi reconeixem pel·lícules com "Mary Poppins", "Amelie", "La pantera rosa", etc, però també el "What a wonderful wolrd" de Louis Amstrong, que interpretat per una veu femenina que hipnotitza, deixa el públic bocabadat. Per si fos poc, tampoc no hi falten les cançons més rítmiques, que fan que els menuts sense vergonya es posin a ballar.

 

A més dels sons, omnipresents en la proposta musical de dissabte, també la il·luminació hi jugaa un paper important. A dalt de l'escenari, fent cercle, els colors lumínics i les intermitències intencionades i suggerents aconsegueixen que els infants - recordem que molt petits - no perdin l'atenció del que està passant a dalt de l'escenari, que és molt, en tan poc temps. Al cap de mitja hora, s'obren els llums i petits i grans hem fet una teràpia important. Com diu la Companyia Pels Més Menuts, "potser la música no ens fa més intel·ligents però, sense dubte, ens fa més feliços"

 

Un infant surt, espontàniament, a ballar amb la Companyia Pels Més Menuts. ||AJ.

Un infant surt, espontàniament, a ballar amb la Companyia Pels Més Menuts. ||AJ.

Comparteix
M'agrada
Comentaris