depuradora_1440x961
Imatge de fa uns mesos de la depuradora de Castellar del Vallès || Q. Pascual
18/06/2024
Les restriccions per sequera reculen: de fase d'emergència a fase d'alerta

Castellar és un dels municipis que depenen d'Aigües Ter Llobregat que han vist com millorava la situació de la sequera amb les pluges dels darrers mesos i les mesures restrictives imposades

El conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort i Subiranas, i la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, han informat en la compareixença de premsa posterior al Consell Executiu i la Comissió Interdepartamental de la Sequera que els municipis connectats a la xarxa d’aigües Ter-Llobregat -Castellar del Vallès entre ells- baixen oficialment les restriccions en passar de fase d’emergència a fase d’alerta. Tal i com ha detallat el conseller, “si a principis de març teníem els envasaments al 15% amb 91 hectometres cúbics, la diferència, tres mesos després, és abismal: al conjunt de les conques internes estem ja al 38% amb 253 hectòmetres cúbics acumulats”. Des de principis de març s’han acumulat 141 hectòmetres cúbics en les conques internes i, segons Marscort, “estem a nivells de l’octubre del 2022”. “Per tant, és un fet que la situació ha canviat i és per aquest motiu que avui hem aprovat que el semàfor de restriccions per als 202 municipis que integren la unitat del Ter Llobregat torna a millorar i deixem enrere la fase d’excepcionalitat i passem a la situació d’alerta”.

 

“Però la sequera no s’ha acabat”, ha recordat el conseller qui també ha agraït “el comportament responsable que hem apreciat en els darrers mesos tant en les famílies com les entitats econòmiques”.

 

Tot i que es recula en diverses mesures, la fase d’alerta manté les següents restriccions:

 

-Dotació d'aigua per habitant i dia de 250 litres. 

- Reducció de la dotació de reg agrícola en un 25%.

- Reducció del 10% dels consums d'aigua en usos ramaders (en excepcionalitat era del 30%).

- Reducció del 5% dels consums d'aigua dels usuaris industrials (en excepcionalitat era del 15%).

- Reducció del consum d'aigua en els usos recreatius (5% en usos assimilables a urbans i 30% en reg).

- Ja no està prohibit l'ús d'aigua per al reg de jardins i zones verdes de caràcter públic o privat. Sí que s'estableix una reducció de les dotacions per a reg de parcs i jardins i la prohibició d'ompliment de fonts ornamentals i llacs artificials. També es permet la neteja --pública-- de carrers amb mànegues d'aigua, però amb el mínim consum possible.

- Ja no està prohibit el reg de gespa.

- Es relaxen les restriccions per l'ompliment de piscines, tot i que segueix havent-hi limitacions (que es disposi d’un sistema de recirculació).

Comparteix
M'agrada
Comentaris