20/01/2023 Opinió
La violència masclista no s’atura. On és el Govern?
Junts per Castellar

La xacra de la violència masclista no s’atura. El desembre del passat 2022 va ser el mes de l’any amb més dones mortes víctimes d’aquest tipus de violència a Catalunya. I malgrat que fa ben poc que vam iniciar el 2023, a nivell de l’Estat espanyol ja es comptabilitzen quatre víctimes mortals. I què fan els governants? Analitzem-ho.
Fa vora tres mesos de l’entrada en vigor de la coneguda com llei del “sí és sí”, impulsada pel Ministeri d’Igualtat amb l’objectiu de protegir la llibertat de sexual de les dones. A hores d’ara s’estima en 195 els encausats per delictes contra la llibertat sexual que s’han beneficiat, ja sigui per rebaixes de condemna, o directament per excarceracions, d’aquest nyap legislatiu.   I lluny de retractar-se, alguns dels responsables de tal despropòsit, en particular la secretària d’Estat d’Igualtat i “número dos” d’Irene Montero, s’han dedicat a frivolitzar i fer broma de la gravetat de la situació que han generat.
Mentrestant, a Catalunya, la consellera del ram es limita a actuar fent seguidisme del que diu i fa el govern central, cenyint-se a un rol sucursalista, com si aquí no tinguéssim les competències per fer res més. La inoperància és total i només cal remetre’s a la nefasta gestió duta a terme pel Govern en relació amb els fets succeïts a la discoteca Waka a les acaballes de l’any passat, una gestió durament criticada fins i tot per alcaldesses del mateix partit que governa 
la Generalitat.
Quina protecció i quin acompanyament dona el Govern a les víctimes i al seu entorn? Quin seguiment es fa als agressors? Quins protocols s’estan desenvolupant? Quins s’estan aplicant? Quines eines tenen els jutges per aplicar les lleis aprovades pel Parlament a tals efectes? Com treballa per millorar l’avaluació del risc de les víctimes? El Govern té les competències en totes aquestes matèries i hem d’exigir que s’exerceixin. És inadmissible que l’acció de govern per posar fre a una realitat tan abominable com els feminicidis es limiti a repiular les piulades del ministeri i assistir a concentracions. És una falta de respecte a les víctimes.

Comparteix
M'agrada
Comentaris