04/10/2019 Opinió
Victòria veïnal a la plaça de la Miranda
Junts per Castellar

Després de més de dos mesos de mobilització i pressió veïnals, sembla que la idea de construir habitatge dotacional a la plaça de la Miranda ha quedat, per ara, aparcada. 
Després que sortís a la llum un informe tècnic aprovat per l’Incasòl el desembre del 2018, segons el qual no es podria edificar a l’emplaçament de la plaça de la Miranda (zona verda) aprovat pel ple municipal amb el nostre vot en contra. 
Sigui com sigui, sens dubte és una victòria per als veïns de la plaça que, sense que ningú de l’administració els fes cap mena de consulta prèvia, van trobar-se de la nit al dia amb un projecte damunt la taula que amenaçava el futur de la seva tan apreciada plaça. 
Des del primer moment, van organitzar-se recollint signatures primer (més de 700 en pocs mesos!) i constituint-se en associació de veïns després. És un triomf per a ells, però també és un triomf per a tot el poble. És un triomf perquè s’ha aconseguit preservar l’única zona verda que queda en una zona ja densament urbanitzada i encaixonada entre el trànsit de la carretera de Sabadell i el barranc de Can Barba. 
La preservació de les zones verdes a l’entorn urbà no és un tema menor. Diversos estudis conclouen que la presència de zones verdes a les ciutats té un impacte positiu en la qualitat de vida i el benestar de la ciutadania. L’abundància de zones verdes, a més de millorar la qualitat de l’aire, incentiva hàbits de vida saludables. Sant Cugat, amb una taxa de gairebé un arbre per cada habitant, és un referent en l’àmbit d’integrar les zones verdes a l’espai urbà.
Al marge de la qüestió de salvaguardar els espais verds, hi ha la qüestió de les formes amb què s’ha actuat durant aquests mesos. Un projecte així pensem que ha de comptar amb uns consensos amplis entre tots els agents implicats abans de tirar-lo endavant. 
En aquest sentit, trobem encertat el canvi de parer de l’equip de govern i que hagi accedit a obrir un procés de reflexió per tal de debatre i trobar una ubicació més idònia per aquests habitatges de lloguer social, que d’altra banda coincidim que són molt necessaris al poble. 
Des de Junts, estem molt contents que els veïns de la plaça hagin aconseguit aquesta fita. I també estem molt satisfets d’haver pogut contribuir-hi des del nostre paper de representats polítics al ple. 
Seguirem vigilant el tema fins que es descarti totalment i se seleccioni un emplaçament adequat tan en l’àmbit tècnic com en el del nostre model de poble.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris