IMG 20220726 163017_1440x961
Els nens sahrauís que passaran les vacances a Castellar amb els infants de la vila amb qui conviuran
28/07/2022 Opinió
‘Vacances en pau’ a Castellar del Vallès
Text i  foto:   Famílies acollidores

Els campaments de refugiats sahrauís es troben ubicats a la regió de Tinduf, territori desèrtic cedit per Algèria. En aquesta zona van haver de fugir milers de sahrauís quan el 1975 va començar el conflicte del Sàhara Occidental, on va néixer la RASD (República Àrab Sahrauí  Democràtica).
El conflicte ve del moment que Espanya insinua deixar les terres colonitzades del Sàhara. Al Marroc no interessava que el Sàhara i Algèria tinguessin cap acord i el rei Hassan II va iniciar la coneguda Marxa Verda que no va ser més que la invasió marroquina del Sàhara i rebent el suport dels EUA i França a qui els interessava més que fos del Marroc que d’Algèria. 
Els sahrauís aspiraven i aspiren  a formar un estat independent, i tot i tenir el suport de l’ONU per fer un referèndum a dia D, avui aquest conflicte no s’ha resolt. El Govern espanyol, a més a més s’ha desentès del conflicte i les últimes notícies són que es posicionen a favor del Marroc.
Dues famílies castellarenques han participat en aquest projecte i han acollit 2 infants. Els infants, que van arribar el dijous 21 de juliol, s’estaran fins a principis de setembre a la nostra vila. 
Per qüestions de la pandèmia de Covid aquest any van començar els tràmits amb retard. Això va fer que els infants arribessin 3 setmanes més tard del previst, amb la qual cosa molts dels actes previstos, com les rebudes institucionals als ajuntaments respectius, s’han hagut de suspendre. 
Des de l’associació es fa una crida a la ciutadania a participar de cara la següent edició del projecte. Per fer-ho, només cal posar-se en contacte amb l’associació www.valleswilaia.org

Comparteix
M'agrada
Comentaris