03/12/2021 Opinió
Treballem per eliminar barreres i garantir l’accessibilitat
Anna Margalef

Aquest divendres, 3 de desembre, celebrem el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional. 
Aquesta data ens permet aprofitar l’avinentesa per poder parlar-ne i fer molta pedagogia, però no hem d’oblidar que les persones amb diversitat funcional i els seus familiars convivim amb aquesta realitat 24 hores al dia, 365 dies l’any. 
Cal recordar la situació que pateixen les persones amb diversitat funcional en els diferents sectors de la societat, i que els dificulta la possibilitat de dur a terme una vida totalment normalitzada, a causa de les barreres arquitectòniques i també mentals d’aquesta. 
La lluita per la igualtat de drets és una de les nostres prioritats. 
És per això que la Regidoria de Diversitat Funcional, juntament amb la resta d’unitats de l’Ajuntament, duem a terme dia a dia actuacions per poder eliminar aquestes barreres i treballem per garantir l’accessibilitat física, cognitiva i sensorial als equipaments i serveis públics municipals.
En aquesta línia, i només a tall d’exemple, s’ha finalitzat la correcta instal·lació d’avisadors acústics als semàfors, de tal manera que hem pogut arribar al 100% d’aquests; recentment hem adquirit dues Joëlette (cadira de rodes per a fer muntanya i senderisme) que ens permetran que els nostres castellarencs i castellarenques puguin gaudir del nostre entorn natural, en cas que hi hagi algun problema de mobilitat; estem treballant per senyalitzar els passos de vianants principals amb uns pictogrames que ens alertin a l’hora de creuar el carrer; hem dotat d’un sistema de bucle magnètic portàtil l’Auditori i Sala d’Actes, així com el Servei d’Atenció al Ciutadà i Atenció Social, per a aquelles persones amb alguna discapacitat auditiva, i s’han realitzat diferents cursos de formació i tallers oberts a tota la ciutadania, entre d’altres.
Us animo a mirar atentament el programa d’activitats, que encara es duran a terme fins el dia 20 d’aquest mes, i us convido a participar-hi. 
Finalment, voldria agrair la feina que fan les entitats del nostre poble  així com tots els professionals i també tècnics municipals que treballen amb i per les persones amb diversitat funcional. 
Feu una gran tasca, i en un moment de pandèmia com el que estem vivint, heu hagut d’intensificar al màxim els vostres esforços perquè ara ha estat quan, sobretot pel que fa a la salut mental, més us hem necessitat. 
Seguim, perquè el 3 de desembre és cada dia! 

Comparteix
M'agrada
Comentaris