28/05/2021 Opinió
Tots i totes sumem
Anna Margalef

Gran èxit dels tres concerts organitzats el cap de setmana passat per Suma+: Els Pets, El Pot Petit i Miki Núñez. Cal felicitar l’entitat organitzadora i el seu equip de col·laboradors i col·laboradores, i valorar molt positivament la resposta que ha donat la ciutadania de Castellar, no només per la seva assistència als concerts, sinó també pel seu comportament, impecable en tots els sentits.
Els concerts, no ho oblidem, s’han organitzat amb l’objectiu de recaptar recursos per ajudar a pagar les vetlladores i els vetlladors de les escoles de la nostra vila. Són uns diners que se sumaran als 35.000 euros que ja aporta l’Ajuntament per atendre les necessitats específiques de suport educatiu dels i de les alumnes de les escoles i instituts de la vila.  Per a l’equip de govern municipal, garantir l’accés a l’educació de tots els nens i nenes en condicions d’equitat i igualtat d’oportunitats ha estat sempre una prioritat. No obstant, tota aquesta feina que ha fet el consistori, amb el suport d’entitats com Suma+, no pot amagar la inhibició del departament d’Educació de la Generalitat al respecte. Fa temps que diem que és necessari i urgent que la Generalitat compleixi amb les seves obligacions i garanteixi els recursos necessaris perquè les escoles puguin atendre els alumnes amb necessitats especials. Esperem que el nou Govern, i concretament el nou conseller d’Educació, doni resposta urgent a aquesta demanda social. La nostra voluntat és ser un poble inclusiu on no càpiguen les exclusions i estem disposats, com hem demostrat, a fer tots els esforços que siguin necessaris. Però tampoc ens cansarem de reclamar a la Generalitat que assumeixi la seva responsabilitat i aporti els recursos necessaris per garantir l’accés a l’educació en condicions d’equitat i igualtat d’oportunitats.
Esperem que aviat arribi el dia en què Suma+ deixi de preocupar-se d’aconseguir diners per pagar els vetlladors escolars i tingui com a màxima prioritat la sensibilització sobre la diversitat dels infants.
Gràcies Suma+ per la vostra gran tasca. Seguim!

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris