24/03/2023 Opinió
Suma per la diversitat!
Anna Margalef

Demà, dissabte 25 de març, SUMA ha tornat a organitzar, un any més, la Marató de la Diversitat. 
És ja ja la quarta edició. Aquesta entitat neix de la iniciativa d’un grup de pares i mares de la Federació d’Afas de Castellar amb l’objectiu de conscienciar i sensibilitzar la població de la situació actual d’incompliment del decret d’inclusió 150/2017, que la Generalitat de Catalunya va aprovar l’octubre del 2017.
Aquest decret estableix, entre altres qüestions, que els nens i nenes amb necessitats específiques de suport educatiu puguin anar a escola ordinària amb els suports necessaris. 
No obstant, avui dia els recursos que calen no han arribat a les aules,  i aquests nens i nenes no estan rebent el suport que necessiten.
És per això que aquesta entitat engega una lluita en la qual, de bracet de l’Ajuntament de Castellar, es  treballa per dotar les escoles de vetlladors i vetlladores per poder pal·liar aquestes mancances.
La marató d’enguany està pensada, com tots els actes i activitats de SUMA, de manera que siguin totalment inclusius i universals.
Darrere de SUMA hi ha moltes famílies, voluntaris i voluntàries, entitats, empreses i comerços que també els donen suport de manera desinteressada i altruista.
La gran feina que han fet marca un abans i un després en matèria d’inclusió a les aules dels centres educatius del nostre poble.
Així doncs, no podem faltar a aquesta cita, un any més.
A partir de les 10.30 h del matí, fins a acabar el darrer concert, que comença a les 21.30 h, trobareu música, cuina, pintura, tallers, esports, gegants, batucades, contes, botifarrada i concerts, entre moltes altres activitats. Totes les activitats tindran lloc a l’Espai Tolrà i a la plaça de la Fàbrica Nova.
Us voldria demanar que passeu a fer-hi una volta i a participar-hi. No en podreu quedar indiferents!
També vull agrair a tots els voluntaris i voluntàries la lluita i la bona feina feta.  Un any més fan visible que tots i totes som diferents, i que la diversitat ens enriqueix a tots.
I tu, sumes?

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris