09/04/2021 Opinió
Robatoris a tres espais públics de Castellar
IES Puig de la Creu – IE Sant Esteve – Club Atlètic Castellar

Durant la nit del dissabte 19 de març van entrar a robar a l’IE Sant Esteve, a l’IES Puig de la Creu i a les pistes d’atletisme de Castellar. Els autors d’aquests robatoris es van endur equips informàtics i diners, però sobretot el que impacta és la violència amb què van actuar, malmetent mobiliari i portes dels equipaments. A l’Institut Puig de la Creu van trencar la porta metàl·lica que dona accés al pati i la porta que dona accés a l’edifici, un cop a dins, van forçar la porta de secretaria i es van endur la caixa dels diners (uns centenars d’euros) forçant calaixos d’oficina.
A l’IE Sant Esteve es van endur quatre equips informàtics, i també van forçar totes les portes de la planta baixa de l’escola, fent diverses destrosses al mobiliari i diversos estris.A les pistes d’atletisme van intentar arrencar la persiana metàl·lica que protegeix l’oficina tot i que no van aconseguir entrar. Sí que van entrar al gimnàs i van rebentar la màquina expenedora de begudes per treure’n els diners (també uns centenars d’euros), van obrir portes d’altres dependències i totes les taquilles on els monitors, les monitores i els entrenadors guarden el seus objectes personals. En una de les papereres del recinte vam trobar la caixa dels diners de l’IES Puig de la Creu. Darrerament llegim en els mitjans de comunicació com a Terrassa, Mataró, al Maresme o Girona hi hagut un increment d’aquest tipus de robatoris a centres educatius i associatius.
Creiem que són fets prou importants i greus per posar en coneixement de la població, ja que en cap mitjà de comunicació se n’ha fet esment.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris