17/01/2020 Opinió
Reunió a Lledoners: “Molt profitosa”, per a qui?
Dolors Ruiz

La setmana passada L’Actual publicava que Som de Castellar-PSC s’havia trobat a Lledoners amb el Sr. Jordi Sànchez. Una trobada feta just abans de Nadal i que, segons L’Actual, el Sr. Ignasi Giménez, el nostre alcalde, definia com a “molt profitosa”.  
Molt bé. La trobada seria profitosa. Ja tenien una notícia a la màniga per calmar aquells electors que al maig van votar amb una mà Puigdemont o Junqueras i amb l’altra l’Ignasi. Em pregunto si van poder mirar als ulls del senyor Jordi Sànchez i explicar-li que Som de Castellar-PSC el passat 17 d’Octubre va votar en contra d’una moció que demanava l’amnistia per a ell i per a totes les persones preses polítiques i exiliades catalanes.  Imagino que van obviar donar aquesta informació al Sr. Jordi Sànchez. 
Ja tenien un titular i ja triarien el moment oportú per compartir-lo. La manera d’explicar la notícia dependria de si Pedro Sánchez aconseguia ser investit president del Govern espanyol o no. 
El Sr. Joan Creus, primer tinent d’alcalde, va ser l’encarregat de fer-ho dimecres 9 al debat de Ràdio Castellar. Amb frases molt estudiades i mesurades que cito textualment: “afortunadament vam tenir la sort de poder estar amb el Sr. Jordi Sànchez més de dues hores”, “vam compartir la necessitat de dialogar ...”, “s’ha de resoldre de manera política...”, “la via judicial tampoc està aportant massa...”, “és responsabilitat dels que tenim l’opció d’influir en els nostres partits, mantenir el nostre esperit negociador i posar-ho sobre la taula...”.
Esperem, Sr. Creus, que tot plegat no quedi en frases que sonen bé pel vent que bufa, i que comencin a demostrar amb accions polítiques el profit d’aquesta visita a Lledoners.
Esperem que a partir de ja defensin qualsevol intent pacífic de posar fi a la repressió, a la judicialització i a la persecució de persones que lluiten per defensar els drets civils i polítics  dels ciutadans.
Esperem que a partir d’avui donin suport a les actuacions que es portin a terme per defensar els drets polítics tant del president com dels eurodiputats que són a la presó o a l’exili. No hauríem de perdre de vista l’objectiu de Nativitat Yarza, primera alcaldessa a Catalunya i a Espanya elegida democràticament a les eleccions del 14 de gener del 1934 en la candidatura d’ERC de Bellprat : “Fer de Catalunya un poble lliure, culte i amarat d’aquella justícia social que tots desitgem”. Treballem per fer-ho possible!! 
 

Comparteix
M'agrada
Comentaris