10 IMG 1423_1440x961
31/07/2020 Opinió
Queixa dels veïns del Pla
Text i foto: Agrupació de Veïns del Pla

Fa anys que el veïns del Pla ens sentim oblidats en aquest municipi. Tenim greus mancances que s’han anat agreujant amb el pas del temps. Una d’aquestes és que el carrer que comunica els carrers Sant Jaume i Josep Maria Valls no compleix amb la normativa de franges de seguretat contra incendis: les bardisses són més altes que els arbres i creixen a pocs metres dels habitatges. 
D’altra banda, el camí que baixa cap a Can Barba –en la imatge– té greus problemes causats per la falta de manteniment. Just el punt on comença el camí, al final del carrer, està envaït per bardisses i ple de deixalles. A més a més, la part final del camí, tocant a la carretera de Terrassa, està tallat per una pila de runa i pedres que sembla que estigui col·locada amb la intenció de dificultar el pas dels vianants per part dels propietaris de les torres. Tancar un camí amb una història lligada al passat industrial del poble, que va ser utilitzat durant molts anys pels treballadors de la fàbrica de Can Barba per anar a treballar, per donar privilegis als propietaris de les torres ens sembla injust. 
Tanmateix, a dalt del camí ja fa temps que falta una part de la barana que protegeix del desnivell i que és un altre perill important. Recordem que ja vam tenir a prop d’aquí un accident de la Festa Major quan va caure una persona pel barranc. 
Un altre problema important que tenim, que fins i tot podríem considerar que és de salut pública, és que la part esquerra del carrer Sant Jaume encara té les canonades d’abastiment d’aigua de plom, regulat per una llei de fa molt anys que les prohibeix, perquè amb el pas del anys, quan es deterioren, fa que l’aigua sigui tòxica i no apte per al consum humà. 
Pel que fa a les voreres, al carrer Josep Girbau Homet les tenim destrossades i sense complir la normativa de pas de vianants amb els desnivells per les cadires de rodes. 
Al mateix carrer la calçada està destrossada. En aquest punt es va fer una reparació de molt baixa qualitat i en comptes de reparar els forats amb asfalt ho van fer amb ciment, que com és normal no queda ben subjectada i s’ha tornat a destapar. 
Per acabar, el problema de l’aparcament. Al treure l’aparcament del centre el problema es desplaça a les zones perimetrals del municipi, zones on els habitatges són molt antics i no tenen aparcament a l’interior i els pocs garatges a pupil·latge que tenim estan tots plens. La majoria de dies no es troba aparcament a 1 km a la rodona, cosa que provoca que molta gent deixi el cotxe mal aparcat amb risc de multa. També tenim senyals de trànsit que no tenen cap sentit, obliguen a alternar cada any a un costat de la vorera quan només es pot aparcar a un costat. Ja fa diversos anys que reclamem aparcaments dissuasius a la zona, i fins hi tot hem fet diverses propostes a l’ajuntament aprofitant que hi ha terreny per fer-ho, però no es fa res!! 

Comparteix
M'agrada
Comentaris