30/07/2021 Opinió
Prou fer demagògia amb la salut, Sr. Alcalde
Pau Castellví

El Sr. Ignasi Giménez, alcalde de Castellar, publicava a L’Actual de la setmana passada un article queixant-se del tancament del punt de vacunació massiva establert temporalment a la Pista d’Atletisme de Sabadell, titllant la mesura de “precipitada” i “incomprensible”. El seu article buscava captivar i indignar el lector contra una administració que el seu partit no governa, a través d’un tema tan delicat com la salut, en plena cinquena onada de la pandèmia, faltant a la veritat de manera barroera i deliberada.
Una primera veritat que el Sr. Alcalde va escollir ignorar, malgrat conèixer-la sobradament, és que si el Departament de Salut no està administrant encara més vacunes és perquè no n’arriben més d’Europa. Donat l’actual ritme de recepció de vacunes comprades de manera centralitzada des de Brussel·les, la campanya de vacunació a la comarca està garantida mitjançant dos altres punts de vacunació a Sabadell, un altre a Barberà i per la proximitat a 21 punts de vacunació a la Regió Metropolitana Nord. ¿De què serviria tenir més punts de vacunació oberts a una ciutat on ja n’hi ha dos de ben dotats, quan no hi ha més vacunes per a administrar ni més sanitaris disponibles? Tots voldríem ser vacunats al costat de casa, però tenint en compte que tots els efectius (personal sanitari) estan desplegats, això no és factible a tot arreu; ni aquí ni a cap dels països del nostre entorn.
Una segona veritat que passa per alt és que, des del primer moment, el Departament de Salut i l’Ajuntament de Sabadell, l’alcaldessa (PSC) del qual coneix prou bé, van pactar que el punt de vacunació massiva de la Pista d’Atletisme romandria obert només durant el mes de juny i potser s’allargaria part del mes de juliol, coincidint amb el període de màxima arribada de vacunes a Catalunya. A això cal sumar-hi que han arribat menys vacunes de les previstes. Per tot això, la decisió no ha sigut precipitada i, considero, tampoc hauria de resultar massa difícil de comprendre. Això és així fins el punt que l’establiment temporal d’aquest punt de vacunació va comptar amb el consentiment de l’Ajuntament de Sabadell. Potser que el Sr. Alcalde li demani explicacions també a la seva companya de partit, alcaldessa de Sabadell, una de les co-capitals representades pel Consell Comarcal que ell mateix presideix.
El punt àlgid de l’article és quan mostra comprensió cap als joves de 16 a 29 anys que sovint hem hagut de desplaçar-nos lluny del nostre municipi per aconseguir vacunar-nos. Miri, Sr. Alcalde, jo mateix (28 anys) vaig haver de desplaçar-me a Cornellà. Cregui’m quan li dic que si aquest és el cost de que les mans dels sanitaris
puguin estar on han d’estar, donada la situació d’emergència sanitària, agafaré els trens que calgui per vacunar-me i protegir així a la meva família, a la societat que m’envolta i a mi mateix. Hagués preferit vacunar-me a Sabadell? Evidentment. M’hagués pogut esperar uns dies més per aconseguir cita a Sabadell? Sí, però vaig preferir anar a Cornellà per obtenir la primera dosi de la vacuna el més aviat possible. Com jo, molts altres joves.
En conclusió, les afirmacions que l’alcalde del nostre poble fa a l’article de la setmana passada en aquest diari són impròpies d’un ex-periodista (que va treballar a la ràdio a la seva joventut) i són encara més impròpies d’un alcalde i president del Consell Comarcal que sempre apel·la a la responsabilitat política respecte un tema tan delicat com la salut. Doncs bé, Sr. Alcalde: la responsabilitat política, sobretot en relació a la salut, l’hem d’exercir tots els servidors públics, no només els que no militem al PSC. Crear enrenou polític mobilitzant els sentiments de les persones en un tema tan delicat com la salut, faltant a la veritat, creant culpables d’una situació pactada seguint tots els criteris tècnics i que respon a una arribada de vacunes que no controla la administració de la que es queixa, és una actitud que no ens representa.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris