22/01/2021 Opinió
Petits gestos molt necessaris
Anna Margalef

Des de la Regidoria de Diversitat Funcional treballem per afavorir el desenvolupament de les persones que presenten alguna dificultat a nivell físic, intel·lectual, sensorial o mental. El nostre objectiu és contribuir que la vila i els serveis municipals siguin accessibles per a tothom.
Moltes vegades no es tracta de fer grans inversions, tampoc cal fer coses molt extraordinàries, solament cal pensar una mica i fer petits gestos que per a les persones beneficiades poden suposar una ajuda per desenvolupar amb normalitat la seva quotidianitat.
Tenim alguns exemples de petites d’actuacions que, amb un cost reduït, ens permeten avançar en l’autonomia i la igualtat de drets i oportunitats per a les persones amb diversitat funcional. Sense oblidar que millorar l’accessibilitat beneficia tothom, no solament les persones amb dificultats.
Darrerament s’han instal·lat 22 avisadors acústics semafòrics que han millorat la seguretat de les persones cegues i amb deficiències visuals.
Una altra actuació ha estat dotar de mascaretes transparents els treballadors dels serveis municipals que són de cara al públic. D’aquesta manera es facilita la comunicació i l’atenció a persones amb problemes auditius, ja que aquestes mascaretes permeten la lectura labial.
A poc a poc les instal·lacions municipals es van adaptant a les necessitats d’aquestes persones. Recentment s’ha instal·lat una rampa d’accés a l’escenari de la Sala Blava de l’Espai Tolrà per a les persones amb mobilitat reduïda i amb anterioritat es va adquirir un adaptador per a les butaques de l’Auditori per facilitar que els infants amb poca mobilitat i/o problemes de control de tronc puguin mantenir-se asseguts sense dificultat.
També es van substituir les portes de El Mirador i el Casal d’Avis per portes automàtiques, amb previsió de properes substitucions en altres equipaments municipals. 
Que ningú se senti aliè a totes aquestes millores. Les iniciatives que s’han pres i les que es posaran en marxa en un futur beneficien el conjunt de la vila, ja que tots nosaltres podem esdevenir al llarg de la nostra vida beneficiàries de les mesures de millora de l’accessibilitat.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris