09/10/2020 Opinió
Octubre, mes de la Salut Mental
Grup “Amb Experiència Pròpia”- Associació Suport Castellar

Aquest any, el Dia Mundial de la Salut Mental va acompanyat lamentablement per la crisi de la COVID-19, una malaltia que de manera silenciosa i desconeguda fins ara ens ha enfrontat directament amb la mort i la soledat, amb la feblesa del nostre propi cos, amb el col·lapse dels nostres hospitals, i ha creat ambients de crispació, desànim i incertesa.


Tot aquest període ha estat extremadament dur per les persones que patim un problema de salut mental, perquè no només hem hagut de lluitar contra la por i la COVID, sinó també contra les dificultats pròpies de la nostra malaltia. Per sort, hem pogut comptar amb l’Associació de Salut Mental Suport Castellar, que es va reinventar i no ens va deixar sols/es durant els moments més durs de confinament: ens trucaven, ens mantenien ocupats a través de videotrucades i fins i tot realitzaven visites a domicili si calia. Entre tots, vam aconseguir treure un somriure a la vida.


Però, no podem oblidar que encara avui dia, hi ha moltes persones amb malalties de salut mental sense poder accedir als recolzaments que necessiten i que l’ansietat i la depressió estan marcant cada vegada més la nostra societat.


És per aquests motius i per la discriminació que encara patim les persones amb problemes de salut mental que no podem deixar de celebrar i reivindicar aquest 10 d’octubre. Ens haurem de reinventar perquè aquest any no podrem posar la nostra parada a la plaça Major per poder apropar els problemes de salut mental a la gent, no estrenarem el nostre espectacle SoM, ni podrem col·laborar com tant ens agrada amb entitats del poble per organitzar actes per tothom... però mai deixarem que es doni l’esquena a la salut mental... la nostra seu del carrer església (Casa Massaveu) estarà decorada, perquè no volem deixar el dia mundial sense celebrar. Us encoratgem a cuidar-vos i us animem a gaudir del mes d’octubre, com aquell destinat a la Salut Mental!

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris