10 BARÇA_800x534
 Joan Comellas i Datsira (1928-2022)
22/07/2022 Opinió
Obituari Joan Comellas i Datsira (1928-2022)
Penya Solera Barcelonista

Aquesta setmana ens ha deixat Joan Comellas i Datsira, que fou president de la Penya Solera Barcelonista entre 1974-2002. En Joan va ser un dels artífexs que l’any 1952 es fundés una de les poques penyes soleres que encara segueixen dempeus. Joan Comellas va ser molt amic de Nicolau Casaus de la Fuente, que va accedir perquè que es fes servir el nom de Penya Solera Barcelonista. A Joan Comellas el coneixia tothom. Serà recordat com un gran barcelonista, un amic dels seus amics, un bon jugador de dòmino, un gran expert en cine i un dels presidents que feia sentir la seva veu quan anava a les oficines del FC Barcelona. Els penyistes castellarencs li agrairan, entre altres coses, la seva tenacitat l’any 1978 per trobar el futur local de la Penya Solera Barcelonista de Castellar del Vallès al carrer del Molí. No va ser una empresa fàcil, però amb el suport de molts dels socis es va fer realitat. Ell juntament amb nou persones més, van adquirir l’actual local per un import inferior al milió de pessetes. Molts socis van adquirir una rajola per ajudar a pagar l’import de la penya.
Ara ja feia anys que no trepitjava la Penya però encara el podíem veure passejant amb la seva gosseta quan anava a buscar el Mundo Deportivo.
Ens ha deixat un gran català i un barcelonista excepcional. Des d’on sigui segur que anirà seguint les vicissituds del seu FC Barcelona i de fons, aquelles seves paraules: “Tranquils, que tot anirà bé”. Descansa en pau, Joan, i moltes gràcies. 
 

Comparteix
M'agrada
Comentaris