22/05/2020 Opinió
Nou pas cap a la nova normalitat
Ignasi Giménez

És molt probable, si tot evoluciona com es preveu, que dilluns que ve a Castellar del Vallès entrem a la fase 1 del desconfinament. 
Aquesta nova fase suposa tres importants novetats: la possibilitat de fer reunions en grups reduïts de 10 persones; la mobilitat dins el nostre àmbit sanitari; i obrir amb limitacions d’espai i aforament les terrasses de bars i restaurants.
Aquesta darrera mesura, que se suma a l’obertura dels comerços sense l’obligació de demanar cita prèvia, suposa un pas endavant molt sensible en la normalització de la situació econòmica i social tan extraordinària que estem vivint.
Per donar suport a aquesta normalització, l’Ajuntament aposta per potenciar els establiments de la nostra vila: durant aquesta darrera setmana hem estat treballant amb els propietaris de bars i restaurants per facilitar-los una ampliació de les terrasses amb l’objectiu que puguin atendre amb les màximes condicions de s   eguretat i rendibilitat als seus clients.
Ara, més que mai, hem de tenir seny i sentit comú. No podem posar en risc tot el que hem avançat per precipitar-nos. 
Soc plenament conscient que tots i totes tenim moltes ganes de reunir-nos amb la família o de prendre un cafè o una cervesa en una terrassa amb els amics, però el risc de rebrot de l’epidèmia encara és alt i hem de ser responsables i solidaris.
No podem posar en perill la nostra salut ni la de la resta de veïns i veïnes. Si garantim la distància de seguretat, complim amb les normes bàsiques d’higiene, evitem la concentració de persones i fem ús de les mascaretes per evitar transmetre l’epidèmia avançarem més ràpidament cap a la normalització.
Com ja sabeu, en aquest moment l’ús de la mascareta és obligatori als espais tancats i al carrer quan no sigui possible garantir la distància de seguretat. 
L’Ajuntament, per facilitar-ne l’ús, ha repartir mascaretes per a tota la població.
Un repartiment que se suma al que ja vam fer entre els majors de 65 anys i els nens i nenes.
Posar-se la mascareta no és una opció, és una obligació i un deure moral perquè protegeix la nostra gent.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris