07/01/2022 Opinió
Nou any, noves oportunitats per a Castellar
Pau Castellví

Bon any 2022! Amb l’inici del nou any, comença un nou cicle pressupostari per al nostre ajuntament; enguany, amb més fons que mai abans, a conseqüència de la suspensió de la regla de la despesa i de l’increment dels ingressos. És per això que, malgrat les diferències, en el període de negociació que va concloure l’octubre passat, des de Junts vam presentar a l’equip de govern 41 propostes en tots els àmbits, i vam arribar –a canvi de la nostra abstenció– a fins a 8 acords estratègics que permetran posar al dia el nostre municipi en diverses matèries clau.
A conseqüència, enguany es farà una inversió sense precedents en manteniment de places i carrers, amb el compromís explícit per part de l’equip de govern de prioritzar aquelles zones del municipi en pitjor estat. S’incrementarà i es millorarà la neteja de la via pública. Per primer cop d’ençà que governa, l’equip de govern del PSC s’ha compromès, davant la insistència constant de Junts des del 2018, a incrementar les places públiques d’aparcament al poble fent els possibles de crear-ne 100 de noves d’ara fins al 2023. S’incrementarà per primer cop en més d’una dècada la plantilla de la policia local, posant fil a l’agulla a la resolució de les principals mancances que pateix el cos, denunciades constantment per una majoria dels seus agents. Es realitzarà una important inversió per millorar l’accessibilitat dels carrers i les places del poble perquè aquelles persones amb mobilitat reduïda i baixa visió, entre d’altres col·lectius, puguin transitar-hi amb més seguretat. També va adoptar l’equip de govern el compromís de portar a terme una inversió extraordinària per a l’actualització de fanals a tecnologia led, una tecnologia molt més eficient energèticament i econòmica. En matèria d’habitatge, el compromís radicarà a promoure la borsa de lloguer social i treballar en nous recursos per als joves a l’hora d’emancipar-se, incloent la creació d’una plataforma municipal de lloguer compartit, a proposta de Junts, així com l’increment de l’eficiència del reciclatge. 
La política ha de servir la ciutadania, no al contrari; per això, en un temps de crisi com l’actual, des de Junts hem abordat els pressupostos del 2022 sense cap tipus de partidisme, posant totes les nostres cartes sobre la taula per aconseguir que es prioritzin qüestions clau posposades eternament per l’equip de govern del PSC en un passat. Ara caldrà veure si els compromisos seran honorats.
En conclusió, aquest 2022 serà un any ple de reptes i oportunitats pel nostre municipi. Per fer-hi front amb èxit, és fonamental que es compti amb tothom; des dels treballadors municipals (que són els que millor coneixen realitat de l’Ajuntament), passant pels grups de l’oposició, que podem aportar propostes i contribuir a millorar la implementació d’iniciatives, i tots aquells col·lectius afectats per les polítiques de l’Ajuntament. Més que mai, cal que l’equip de govern del PSC talli amb les dinàmiques de mandats anteriors i governi des del consens, i no a cop de majoria absoluta. Enfront dels grans reptes del moment, des de Junts continuarem sent una força a favor de la política dels fets (no de les paraules buides), en representació del sentiment de tots aquells veïns i veïnes que dia a dia demaneu a la política que actuï amb generositat, sense partidismes i amb integritat. Som-hi!

Comparteix
M'agrada
Comentaris