16/10/2020 Opinió
Només unes reflexions respecte de l’escrit del Sr. Martí Sauri
Trini Pérez Fernández

Parlant dels deliris dels secessionistes, es pregunta en què somiaven? Li ho explico. Els secessionistes han dedicat i dediquen moltes hores  a treballar, i treballen per aconseguir que Catalunya sigui una nació independent de l’Estat espanyol, això és el que somien i volen, perquè crec que  és el que mereixen com a poble que té una cultura i una llengua diferents, i una voluntat de ser, i això no treu drets als altres que no pensen igual, perquè aconseguir la independència és a benefici de tots els que vivim en aquesta terra, pensem com pensem i tinguem les arrels que tinguem.
“Saltar-se etapes”. Tots els pobles que lluiten per la seva independència ho fan com ho saben fer o com poden. I si no ho aconsegueixen a la primera ho intenten fins a aconseguir-ho. Nosaltres només volíem, i volem, votar pacíficament. No posar en perill ningú, ni els seus drets. Tan sols votar. I que votés tothom. Qui posa en perill la gent són uns altres.
Quant al que vostè diu que el preu a pagar va ser car, jo crec que va ser, i és, molt car i dolorós, però totes les nacions que han volgut ser lliures han hagut de pagar uns costos de diversa intensitat. I quan ho han aconseguit han trobat que ha valgut la pena i cap d’ells s’ha penedit d’haver lluitat per la seva independència. Costi el que costi, nosaltres no deixarem de lluitar. Jo ho faig des del 2009, quan es van fer les consultes populars per la independència de Catalunya. I fins ara.
Miri, de la inhabilitació del MHP Quim Torra, només puc dir que no és que els jutges odiïn Catalunya, com en totes les professions hi ha persones de tota manera que faran l’aplicació dels  seus coneixements el millor que saben, o volen. El tema no és només de jutges. És que tothom sap que allò que busquen és menystenir la Generalitat de Catalunya i les seves institucions. I  la raó és perquè hi ha una majoria independentista al Parlament i no és de la línia ideològica que vol l’Estat espanyol i fan, i faran, tot el possible per desestabilitzar el Parlament i els seus representants a Catalunya.
Quant al que vostè diu que comencen a estudiar qui volen que els representin en les properes eleccions, nosaltres ja sabem qui volem que ens representi. També els nostres desitjos són, creiem, en un futur més just i en pau i que beneficiï l’economia de Catalunya, perquè si seguim com ara, cada vegada serem més pobres tots, tinguem la ideologia que tinguem. Només cal veure com reparteix l’Estat espanyol els diners.
Finalment l’he d’agrair el seu reconeixement que el pensament secessionista català no ho variat malgrat els avatars que han esdevingut. Per tant, això demostra que, malgrat la repressió i els intents d’atemorir la gent, la seva maduresa com a poble el porta a persistir i a resistir.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris