03/09/2021 Opinió
Mobilitat i escoles
Mercè Farràs Costa

Ara que s’acosta l’inici de curs escolar, voldria fer reflexionar als responsables d’establir els criteris d’assignació de les places a les escoles. 
Els qui heu fet la preinscripció escolar ens els darrers anys haureu vist, tan perplexos com jo, com tot Castellar (incloent urbanitzacions) és una única zona educativa i, per tant, en lloc de prioritzar que els infants vagin a l’escola més propera al domicili, els pares poden escollir qualsevol escola del municipi encara que sigui a l’altra banda del poble. 
Si bé a les jornades de portes obertes tots els responsables de les escoles defensaven que l’ensenyament a Castellar és igual de bo a tot arreu, molts pares prefereixen agafar el cotxe i desplaçar-se en funció del projecte educatiu. 
Aquesta decisió provoca que hi hagi escoles amb excedent de sol·licituds i altres amb excedent de places, de manera que l’atzar determina qui podrà entrar a les escoles més demandades. 
Això resulta en la necessitat de desplaçar els infants amb vehicle particular en lloc de prioritzar anar-hi a peu. 
Així, podem veure cada matí als voltants de les 9 els carrers col·lapsats i plens de cotxes mal aparcats. En el meu cas particular, tinc dues escoles a 1 minut a peu i ja portava el nen caminant a la llar d’infants. 
Ara em tocarà agafar el cotxe cada matí i sumar-me al caos viari. 
En un context de reducció de les emissions de CO2 i priorització de zones peatonals, crec que s’hauria de revaluar la zona educativa única per tot el poble. 
Tots plegats guanyaríem qualitat de vida.   

Comparteix
M'agrada
Comentaris