543  Dudi 2019_617x412
Dudi 2019
22/11/2019 Opinió
Manifest en defensa dels drets dels infants i els adolescents de Catalunya
Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya

 Aquest 20 de novembre de 2019, en motiu de la celebració del Dia Universal dels Drets dels Infants, els membres del Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC) hem decidit redactar aquest manifest amb la col·laboració dels diferents Consells Territorials mitjançant el recull d’opinions dels infants i adolescents dels diferents municipis, i relacionant-lo amb alguns ODS de l’Agenda 2030. 


Degut a la temàtica global d’aquest manifest, ens consta la intenció de dirigir-lo a tota la població independentment del seu grup d’edat. 


A continuació s’exposen les diferents temàtiques treballades:


-Núm. 5 i 10: Igualtat de gènere i reducció de les desigualtats 
Els infants i adolescents de Catalunya valorem que el respecte i la igualtat són trets necessaris que la societat ha de millorar, i la nostra intenció regeix en fomentar-los des de la fase inicial de l’educació. 
Volem prioritzar la resolució de situacions de desigualtat com les diferències entre home i dona o bé casos de racisme i LGTBfòbia. 
-Núm. 3: Salut i benestar 
Trobem d’alta importància la salut com a temàtica a mencionar, ja que aquesta esdevé clau en el nostre nivell de qualitat de vida. 
Des del CNIAC, i identificant-nos amb l’ODS número 3 “Salut i benestar”, creiem rellevant promoure des dels centres escolars i instituts tot un seguit de xerrades sobre temàtiques de drogues, educació sexual i alimentació, així com aconseguir una salut pública de qualitat i altres mesures com l’abaratiment dels medicaments. 
D’altra banda, ens emmarquem en el benestar dels infants i adolescents de Catalunya referint-nos a aquest com un succés directament relacionat amb l’oci, un tret que no creiem que sigui tingut prou en compte. Del recull d’opinions municipals manifestem la manca d’activitats lúdiques, d’igual manera a l’àrea urbana com a nivell educatiu. 
-Núm. 4: Educació de qualitat 
L’educació és molt important per als infants i els joves, i és per això que veiem clau inquirir com forjar una educació de qualitat per a tothom. Això implicaria una correcta i profunda formació per part del professorat fent-lo capaç d’actuar davant qualsevol conflicte, entenent i adaptant-se a les necessitat i nivell de l’alumnat, a partir d’una base de respecte i convivència.
-Núm. 13: Acció climàtica 
Els infants i adolescents de Catalunya demanem l’ús de més energies renovables, que el plàstic sigui reemplaçat per altres materials biodegradables i l’intent de frenar la contaminació a l’atmosfera. 
-Núm. 11 i 15: Ciutats i comunitats sostenibles i vida terrestre 
Identificant-nos amb aquests dos objectius, recomanem la disminució de l’ús de vehicles de gasolina, el foment dels elèctrics i de mitjans de transport com patins i bicicletes, alhora que es sigui practicat regularment el desplaçament a peu. 
Agraïm la col·laboració dels diferents projectes i organismes que ens han proporcionat les dades per a aquest manifest, alhora que desitgem l’aplicació i compliment dels diferents punts que hem mencionat, per part de la població i del govern de Catalunya. 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris