19/05/2023 Opinió
El mandat que s'acaba
Núria Raspall

En aquest últim article com a regidora volia posar en valor la feina feta des del nostre grup municipal en aquest mandat que ja s’acaba.
En les últimes eleccions municipals vam passar de 4 a 5 regidors i això ens ha permès seguir presentant un gran nombre de propostes, en forma de moció, als diferents plens de l’Ajuntament. Han estat un total de 70 mocions presentades amb la intenció de fer, una mica millor, el dia a dia dels ciutadans i ciutadanes de Castellar. A vegades, aquestes propostes les hem impulsat directament nosaltres però, d’altres, ens ho han suggerit bé les mateixes entitats i col·lectius del poble, bé els nostres veïns.
Hem presentat mocions diverses que han abastat diferents àmbits i, si bé la majoria han estat més enfocades en l’àmbit social, també n’hem presentat relatives a l’economia, al transport o a la vessant més de país.
Així, hem aconseguit que es declari Castellar municipi feminista, i amic de la lactància materna, hem aconseguit el compromís de l’equip de govern d’incorporar la perspectiva de gènere als pressupostos municipals i hem impulsat el canvi de nom de l’escola municipal d’adults, avui Les Teixidores.
Hem presentat propostes per analitzar la situació actual dels equipaments esportius que tenim al poble i poder-ne planificar el futur, i hem demanat la creació d’una xarxa d’itineraris saludables per donar sortida a l’increment de les necessitats, de tots nosaltres, per poder sortir i gaudir de la natura.
Hem exigit les inversions pendents i les millores al sistema de Rodalies i hem demanat una aposta decidida pel transport públic i la mobilitat personal no motoritzada entre Castellar i Sabadell. Ens hem posicionat contra l’increment de preus de l’electricitat i a favor de la implantació de mesures d’ajuda social i hem reclamat que es duguessin a terme les mesures oportunes per aclarir els fets de l’espionatge contra el moviment independentista català, per exemple.
Ja no ho recordem, però aquest mandat ha estat marcat per la Covid-19, pels plens telemàtics al menjador de casa o, a vegades, fins i tot a l’habitació, patint per si arribava bé la wifi i si podries seguir el ple amb normalitat. Un mandat amb mascaretes i distància quan ens vam poder retrobar, físicament, molt de temps després. Un mandat que acaba, però que ens deixa una pila de propostes plantejades i aprovades, de les quals s’haurà de fer seguiment per tal de poder-les desenvolupar de forma efectiva en els proper mandat.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris