20/01/2023 Opinió
Per un lloguer digne i adequat a les teves possibilitats
Ignasi Giménez

Des de dilluns passat i fins al 15 de febrer estan obertes les inscripcions a la llista de persones interessades a llogar un habitatge a la futura promoció als terrenys de l’antiga Playtex. Aquestes inscripcions serviran per conèixer el nombre i el perfil dels castellarencs i castellarenques interessats en algun dels pisos que, previsiblement, estaran disponibles a partir del 2025.
Les dades que s’obtinguin de les inscripcions serviran per determinar les característiques dels habitatges i per adequar les bases d’adjudicació a les necessitats de la vila. Les persones inscrites s’incorporaran a una base de dades i rebran informació directa sobre l’evolució de la promoció.
Si tens més de 18 anys i fa tres anys que estàs empadronat a Castellar, fes la inscripció i ajudaràs a tirar endavant aquest gran projecte que té com a objectiu facilitar-te l’accés a l’habitatge.
La necessitat de disposar de més oferta de pisos de lloguer a un preu assequible és evident i peremptòria. L’oferta de lloguer a Castellar està per sota de la mitjana comarcal i de Catalunya i això està provocant l’expulsió dels joves a altres municipis davant les enormes dificultats que han d’afrontar per a la seva emancipació.
Però els joves castellarencs no són els únics afectats pels preus de l’escassa oferta de lloguer plurifamiliar. També se’n poden beneficiar altres col·lectius com la gent gran o les famílies monoparentals que no tenen possibilitat d’accedir a l’habitatge tot i disposar d’ingressos.
L’habitatge és un dret fonamental i els ajuntaments hem de fer el que estigui a les nostres mans per garantir que els nostres convilatans i convilatanes puguin accedir a un pis digne en condicions assequibles. 
Això ho tenim molt clar, i una prova és el suport de tots els grups municipals al projecte.

Comparteix
M'agrada
Comentaris