23/06/2022 Opinió
‘Inventus’ i ‘adelantus’
Rafa Homet

La frase és del pare d’un bon amic pagès i sempre l’he trobat genial: “En aquest món hi ha inventus i adelantus i nosaltres el que hem de fer són adelantus”.
Dit d’una altra manera: en aquest món es poden fer coses que aparentment són ocurrents i atractives però que a l’hora de la veritat no serveixen per a res: els inventus. I d’altres que solucionen problemes i milloren la qualitat de vida de la gent: els adelantus. 
Aquests dies aquesta frase explica a la perfecció un parell de temes d’actualitat comarcal i local: la B-40 i la piscina d’estiu. 
Començo per la primera: va venir la ministra de Madrid a dir que no, que realment no inverteixen mai a Catalunya el que haurien d’invertir, però que ara sí que sí, que com que falta un any per a les eleccions municipals pagaran una autopista que solucionarà tot el trànsit i tots els problemes, i tot i que donaran els diners perquè la Generalitat faci el que ells diuen. Part de la classe política local ha rebut aquest invent com  una gran notícia que ha de resoldre el dèficit de comunicacions que pateix Castellar. Malauradament em veig amb l’obligació de posar aigua al vi: de res ens serveix una autopista de vuit carrils a l’altra banda del Ripoll si ningú explica si hi haurà pont que connecti o no, perquè si la connexió ha de ser el pont que hi ha ara, els embussos estan garantits. Per ample que sigui un circuit, la fluïdesa de pas la marca el punt més estret. 
L’adelantu és connectar directament Castellar amb la C-58C, la ronda Oest de Sabadell, amb un nou pont que creui el Ripoll i alhora connectar Castellar a la xarxa ferroviària. La resta, inventus que tothom sap que no es faran mai, perquè fa 60 anys que s’anuncien i no s’acaben. 
El mateix passa amb la piscina: durant aquesta onada de calor els jocs d’aigua de la plaça Catalunya han col·lapsat de gent i la piscina de SIGE és massa petita. Cal una piscina municipal nova, en vam fer bandera durant la campanya electoral i vam plantejar un projecte d’una piscina digna de la grandària de la nostra població i que, alhora, servia per dinamitzar la pràctica esportiva en general millorant altres instal·lacions amb el pressupost disponible que té actualment l’Ajuntament.  
Però si no canvia el projecte, l’alcalde ens proposa un projecte de piscina pròpia d’un càmping. Discrepem de la zona, però el que realment és un inventu que suposarà una pèrdua de temps i diners són els quatre dits d’aigua que ens volen colar com a piscina municipal d’estiu.  
Si invertim els diners de tothom en obres que sigui per a millor, si us plau.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris