17/03/2023 Opinió
La independència des de Castellar
Junts per Castellar

El transcórrer del temps no pot convertir la necessitat de ser independents en una moda, no pot posar data de caducitat a un sentiment, a una emoció. No pot normalitzar en l’oblit els abusos en nom de la  democràcia contra l’exercici democràtic de la ciutadania. Ha de seguir vivint de forma desacomplexada, amb un somriure i sempre en positiu.
A Castellar no ha estat gens fàcil des del punt de vista polític. El govern municipal ha evitat parlar-ne, i encara més posicionar-se clarament i justificada. D’altra banda no ha dubtat a menystenir públicament els qui, actuant amb valentia, sí que ens hem posicionat i significat, sense amagar-nos. Ho ha fet referint-se a nosaltres com “els que s’emboliquen amb la bandera”, o també insinuant que si parlem d’independència és perquè no tenim altres arguments, ni idees, ni fem res en benefici del nostre poble. Ja ens disculparan, però tota aquesta continuada desqualificació, fàcil i desafortunada, no mereix ni l’esforç de respondre.
I sobretot no oblidem que les paraules les han dit i els gestos els han fet, i que menystenir aquest sentiment és menystenir les persones que el viuen, que el viviu, al Castellar que sou i que, votant, vau convertir el nostre aleshores candidat en el president Carles Puigdemont; sí, també des d’aquí. També aquí va guanyar l’independentisme.
És una realitat. Perquè parlar d’independència des de Castellar és actualitat, parlar de fer país, però també parlar de persones, inquietes, dins una comunitat activa, que lluiten cada dia pels altres, amb necessitat de voler ser millors i fer-ho millor, il·lusionades, i fins i tot emocionades amb el que tenim i encara més amb el que hi ha de camí.
Com diu el nostre secretari general, Jordi Turull, la independència no la faran els municipis, però tampoc es farà sense els municipis, sense la gent. Però això exigeix un suport i un posicionament també institucional, un govern local que, a més de respectar sincerament, escolti la seva gent quan parla democràticament, però que escolti de veritat, aquest com en qualsevol altre tema. Sense impostacions. Amb valors sobre la taula, la valentia, la responsabilitat, el compromís i la coherència que sempre posem al davant la gent de Junts, i amb la mà estesa a qui ens vulgui acompanyar en el camí.
 

Comparteix
M'agrada
Comentaris