02/02/2024 Opinió
Igualtat d’oportunitats per a tothom
Anna Margalef

Des de la Regidoria de Diversitat Funcional fa anys que treballem per fomentar la inclusió i la igualtat d’oportunitats a Castellar. Per tal de seguir millorant en aquesta àrea, presentem el nou Pla d’Actuació Local en l’àmbit de les persones amb diversitat funcional de Castellar, que tindrà lloc dimarts que ve, dia 6 de febrer a les sis de la tarda  a la Sala d’Actes d’El Mirador.
Aquest document, fruit de la col·laboració entre la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament, estableix les estratègies i objectius per millorar la qualitat de vida de les persones amb diversitat funcional al nostre municipi. El nostre repte és que tothom pugui gaudir i participar de totes les activitats de la nostra vida diària, en qualsevol dels àmbits.
L’acte comptarà amb la presentació d’aquest pla i amb la xerrada “Resilencia’t: Troba les oportunitats en adversitats”, a càrrec de Jordi Dueso, activista pels drets de les persones amb diversitat funcional.
La coral Pas a Pas també ens oferirà un tastet de les seves cançons i tot seguit, personal tècnic de la Diputació ens farà la presentació del document.
Finalment, clourem la jornada amb un petit refrigeri a càrrec dels nois i noies que estudien el PFI d’hoteleria de l’escola d’educació especial Xaloc, de Sabadell.
Estem molt contentes i agraïdes de poder retornar finalment a les persones que hi van participar i a les entitats la feina feta, així com donar-ho a conèixer a la resta de població. Llargs mesos de treball intens, trobades, reunions i grups focals... Ara és l’hora de donar resposta a la dedicació que tots i totes heu posat per tal de fer-ho possible.
Aquest pla és el full de ruta que ens guiarà i pautarà la feina els propers anys, destacant les iniciatives que es duran a terme per abordar les necessitats específiques de la nostra comunitat.
Vull donar les gràcies a tothom que ha fet possible aquest document, i per tant tota la feina d’anàlisi i de compromís que hi ha al darrere, tècnics municipals, persones i entitats que hi han participat, personal tècnic de la Diputació de Barcelona, la consultora. 
Han estat uns mesos de treball intens, però han donat els fruits que desitjàvem.
Castellarencs, castellarenques, entitats… us espero dimarts a la Sala d’Actes!


(En cas de voler-hi assistir, preguem que envieu un correu electrònic a: diversitatfuncional@castellarvalles.cat. Gràcies)

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris