16/07/2021 Opinió
De la guerra en farem dansa
Junta Directiva de la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya

Ja ha passat més d’un any que el món, i més concretament el conjunt de persones d’aquest, va entrar en un context social i sanitari sense precedents, amb un confinament parcial o total de gran part de societats i països. Esperaríem que aquesta pandèmia, la qual ha deixat milions de persones infectades i mortes al seu pas, hauria de fer reflexionar el conjunt de la humanitat per entendre que la divisió, la classificació, la discriminació i la guerra no haurien de tenir cabuda en ple segle XXI. Sembla, però, que lluny d’aquesta utopia, el món, i més concretament el conjunt de persones d’aquest, continuen en la seva espiral d’autodestrucció. Darrerament vivim escenes impròpies d’una societat que es diu a si mateixa democràtica i de plena llibertat. Darrerament veiem com joves d’altres països són raptades de les seves escoles, com la separació entre països rics i països pobres està portant a un col·lapse total d’aquests últims per no tenir recursos suficients per fer front a la situació sanitària actual, estem veient com persones són maltractades, humiliades i fins i tot assassinades (sí, assassinades) pel simple fet de ser dones o pertànyer a la comunitat LGTBI+. Prou hem hagut de patir i encara patim per provocar encara més guerres i tristesa amb els nostres actes.
Des d’aquí, la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya reafirma el seu deure i el seu compromís amb la lluita contra tota mena de discriminació, violència i guerra. És des d’aquí, ara i sempre, que la nostra entitat es reafirma en els seus valors democràtics i de llibertat, i demana i exigeix als nostres governs que posin les eines per lluitar contra aquests fets inadmissibles i que només fan augmentar les llàgrimes de familiars i amistats que ploren les i els seus morts perquè un conjunt de persones es van creure amb el poder d’atorgar o prendre la vida a una altra persona pel simple fet de ser diferent.
A tot el conjunt de bastoneres i bastoners d’aquest país us demanem que no defalliu i que de la guerra farem dansa. Que tota guerra es canviï per dansa. Diem prou i exigim que les nostres representants polítiques protegeixin la diversitat i la llibertat individual i col·lectiva de cadascuna de les persones d’aquest món.
Aquest comunicat és per a totes les víctimes que hi ha dia rere dia en aquest món. Volem un món millor i continuarem treballant per fer-ho possible.
 

Comparteix
M'agrada
Comentaris