16/09/2022 Opinió
Gràcies per una Festa Major inoblidable i necessària
Pau Castellví

Venint d’un cicle pandèmic global esgarrifant i davant d’un context macroeconòmic incert, la Festa Major d’enguany ens ha permès recordar aquells ingredients que més ens cohesionen i ens fan forts com a poble. Any rere any, la Festa Major ens ofereix un moment de vitalitat, alegria i gaudi pintoresc; una oportunitat per fruir de Castellar amb família, amics i coneguts, tot sentint-nos orgullosos de la nostra vila. Entitats, comerços, artistes (músics i conjunts, pintors, etc.), l’equip tècnic municipal, les empreses contractades i, és clar, una ciutadania activa i (majoritàriament) cívica, fan que el batec associatiu i festiu del poble se senti des de tots els racons del terme municipal, atraient també a persones de poblacions veïnes. Dels més menuts als més veterans, a la Festa Major de Castellar hi ha un lloc per a tothom. 
En els darrers anys, en gran part gràcies a la incansable feina d’entitats i usuaris amb una discapacitat, i un Ajuntament més receptiu, les activitats s’han anat modificant per fer-les accessibles a una major part de la immensa diversitat funcional que tenim com a societat: la fira ofereix cada dia, durant una hora, un ambient menys sorollós; moltes de les activitats tenen cua inclusiva, per aquells usuaris amb discapacitat i/o mobilitat reduïda que ho puguin requerir; la figura de l’intèrpret de llengua de signes s’ha anat normalitzant cada cop més, etc.
Però seria injust que ens quedéssim només amb això. Després d’una pandèmia de dimensions mai vistes en segles, moltes de les nostres entitats i comerços han hagut de fer un gran esforç per sobreviure i tirar endavant un projecte engrescador, que les revitalitzés. 
La Festa Major d’enguany ha posat en valor que tot aquest esforç ha valgut la pena. Entitats, com els Gegants de l’Esbart Teatral de Castellar, han aconseguit i estan aconseguint créixer després d’un període especialment dificultós. La Colla de Diables, malgrat tots els obstacles i el xoc amb l’Ajuntament ocasionat en anteriors edicions de la Festa Major, s’ha mobilitzat amb força i el seu tarannà festiu habitual. 
Des de Junts estem orgullosos de la feina feta per tot el nostre teixit associatiu, equip tècnic municipal, voluntaris i voluntàries, així com de la bona sintonia i compromís de les empreses contactades. Per això, volem agrair a totes les persones que heu participat de la seva organització la vostra iniciativa no només aquests dies, sinó que (en la majoria de casos) també la resta de l’any, nodrint dia rere dia les entitats d’esforços desinteressats, talent, bones idees i persistència. Gràcies a l’esforç constant realitzat per part de tots durant tot l’any, la festa major 2022 ha sigut un èxit.
Seguint per aquest camí, potser amb el temps podrem recuperar algunes de les activitats perdudes amb els anys, que tant aportaven al poble en aquestes dates; com ho era el concurs de carrers engalanats. Som-hi!

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris