22/01/2021 Opinió
Governar Castellar sense trinxeres
Pau Castellví

Castellar pateix un seguit de mancances i reptes de gran importància que no es poden solventar sense consensos de poble i una actitud inclusiva per part de l’equip de govern. L’Actual d’aquesta setmana inclou dues de les nostres propostes a l’equip de govern i a la resta de grups de l’oposició, que van en aquest sentit. 
Per un cantó, proposem encarar la tercera onada de la pandèmia des del consens, recuperant la taula de crisi que va permetre que el mes de maig del 2020 aprovéssim un Pla de Reactivació Socioeconòmica que ha donat forma a la resposta de Castellar a les crisis sanitària, social i econòmica que estem vivint. Des de Junts hi vam aportar una vintena de propostes. Cada grup va fer-hi les seves. Cal que entre tots avaluem les mesures portades a terme fins la data per millorar-les i que n’elaborem de noves.
Per l’altre, proposem fer front als reptes estructurals als que s’enfronta la nostra Policia Local, reptes que han estat sortint als principals mitjans de comunicació del país des de la mobilització de gran part de la plantilla a finals de l’any passat, a través d’un grup de treball compost per tots els grups, d’una auditoria externa que permeti esclarir la situació i d’un pla d’actuació consensuat, a 5 anys vista (i que per tant començaria aquest mandat i acabaria el proper mandat). Algunes de les mancances que afronta el cos, com ara la manca d’agents, no es podran solventar fins que el pla d’ajustos vigent, que limita la capacitat de contractació de l’Ajuntament, hagi arribat al seu fi en els propers anys. Per això és tan important que l’Ajuntament disposi d’una estratègia consensuada per un màxim de forces polítiques amb representació al ple; perquè amb independència de quines siguin les majories del ple el proper mandat (2023-2027), el pla d’actuació al que s’arribi segueixi en peu i amb ple suport d’una majoria del ple.
A mode de reflexió final, comparteixo amb vosaltres unes paraules que el nou president dels EUA, Joe Biden, va pronunciar en el seu discurs d’investidura, reflexionant sobre el seu predecessor Donald Trump i sobre el futur: “és hora de liderar amb el poder del nostre exemple i no merament amb l’exemple del nostre poder”. En democràcia, una majoria absoluta i un càrrec són poder. Però el poder, sol, no canvia res. L’exemple, els fets... això sí. Castellar necessita exemple, és a dir consensos estratègics (la política al servei de les persones), i sobretot, necessita fets. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris