625  Festa Major 2021_800x534
Festa Major 2021 Joan Mundet
10/09/2021 Opinió
Fes-te teva la Festa
Gabi Ruiz

Tot pujant pel passeig el  cor em bategava amb força, neguitós, esmaperdut, il·lusionat, impacient... fins a arribar a la cantonada de les antigues naus i descobrir, un altre any, tota la fantasia, eufòria i fato de la Festa Major. El primer que trobava era l’envelat, a punt i preparat per rebre i presentar el concert, l’espectacle de varietats, el ball de gala... Més endavant les atraccions, menys sofisticades que ara, però als meus ulls es mostraven impactants, superbes, fascinants. Potser no sabré mai com podien emocionar-me tant uns cavallets de cartó pedra girant incansables al voltant d’un eix de miralls ple de reflexos d’ulls sobreoberts i inesborrables somriures infantils. Barquetes de fusta que pujaven i baixaven amb l’embranzida d’uns braços juvenils que anhelaven la improbable proesa d’assolir una volta de campana. I els autos de xoc, amb les corredisses per agafar el cotxe més ràpid. La tómbola infatigable, les casetes de tir, la xurreria, i totes les altres atraccions.


La festa era al mig del  poble i la gent s’hi aplegava cada dia, cada un dels tres dies que durava. Els grans s’endiumenjaven per anar-hi. Els petits escuràvem les butxaques i demanàvem a pares, tiets, avis i padrins uns calerons per aprofitar al màxim aquells dies. I així fins arribar al castell de focs. Oh, quin espectacle! Cloenda d’una mena de catarsi col·lectiva que ens mantenia alegres i riallers durant uns dies. Eren dies esperats, desitjats, enyorats tot un any perquè eren els nostres dies de Festa Major. La nostra Festa. 


Ara tenim una oferta d’oci permanent i la Festa Major pot semblar obsoleta o innecessària, però no és veritat. La Festa Major continua sent la nostra festa. I som nosaltres, els castellarencs, els qui l’hem de fer gran, necessària, imprescindible, inigualable, desitjable. Com ja he dit en altres ocasions, i no em cansaré de repetir-ho, la Festa Major és i ha de ser el punt de trobada de la comunitat, del poble, de la gent. El moment de compartir el carrer i el temps amb familiars, amics, veïns i també amb desconeguts.


Els temps han canviat i les noves tecnologies faciliten opcions que abans no existien, però això ha de ser una possibilitat enriquidora d’afegir atractiu a la Festa. Barregem tradicions antigues i recents, creem nous costums, assimilem propostes creatives i lluitem per consolidar encara més unes dates que han de ser una mostra clara de la personalitat única de la nostra vila. 


Sortim al carrer i gaudim, amb prudència i seny, de la nostra Festa Major.
 

Comparteix
M'agrada
Comentaris