06/05/2022 Opinió
Expandim el Recooperem, una iniciativa d’èxit
Ignasi Giménez

El curs 2015-2016 el Consell Comarcal del Vallès Occidental va posar en marxa el projecte Recooperem, que té com a objectiu garantir els àpats a famílies en situació de vulnerabilitat socioeconòmica i, a la vegada, evitar la generació de residus i el malbaratament alimentari.
A Castellar vam ser pioners en la posada en marxa d’aquest projecte i, a causa dels bons resultats obtinguts, ara tornem a ser un dels municipis pilot per expandir la iniciativa a les empreses privades que tinguin servei de menjador. De fet, la cooperativa TEB, amb seu a la nostra vila, ha estat la primera empresa que s’hi ha incorporat.
D’aquesta manera, les empreses se sumaran a les escoles dels 12 municipis vallesans que cedeixen els aliments cuinats que no han estat servits en acabar el servei de menjador. Una altra novetat d’aquesta nova etapa és la incorporació de Creu Roja, que se sumarà a Càritas en la distribució dels aliments.
També cal destacar la introducció d’una aplicació informàtica que agilitzarà la tasca diària i, alhora, millorarà el control sobre la traçabilitat dels aliments. 
Els encarregats d’introduir les dades al programa de gestió del Recooperem han estat l’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut Castellar.
La iniciativa ha estat un èxit, i això ha estat possible gràcies, en primer lloc, a la gran implicació de totes les persones que hi participen, en moltes ocasions des del voluntariat i sempre amb la intenció d’aportar valor social i ambiental a cada entitat. 
En segon lloc, estic convençut que l’èxit ve del caràcter local i comarcal d’aquestes experiències. 
La sensibilitat i la seva proximitat de l’Administració local amb els seus ciutadans i ciutadanes és una garantia dels resultats.
Moltíssimes gràcies a totes les persones que hi participeu i feu possible que el projecte hagi esdevingut una realitat d’èxit.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris