23/06/2022 Opinió
L’estiu més lúdic i cultural
Ignasi Giménez

Ja tenim aquí les Nits d’Estiu. Un any més la programació estiuenca inclourà, entre altres propostes culturals, cinema, monòlegs, sardanes i, sobretot, molta música! Entre les propostes més destacades podem trobar la segona edició del FemFestival, un cicle de concerts protagonitzats per artistes i vocalistes femenines que impulsen les regidories de Feminisme i Cultura, i el del Tast d’Estiu, que torna després de dos anys de parèntesi a causa de la pandèmia i que comptarà amb una dotzena d’establiments que oferiran les seves delicioses propostes gastronòmiques.
Pel que fa al FemFestival, el talent artístic femení i feminista omplirà la plaça d’El Mirador amb actuacions tan destacades com les de la cantant i compositora Sara Roy, la cantautora Paula Peso; la compositora, trompetista i saxofonista Andrea Motis; les castellarenques Mariona Roca i Mireia Sans, i Suu, una de les artistes catalanes més seguides a l’actualitat.
Per altra banda, durant les nits d’estiu el professor de salsa cubana Vicenç Bellmunt durà a terme classes d’inici de salsa i bachata; el Centre d’Estudis de Castellar – Arxiu d’Història organitza  els Vespres amb història i l’Agrupació Sardanista Amics de Castellar (ASAC), les tradicionals sardanes.
També s’han programat cinc sessions de cinema a la fresca; el recital de poesia Rumbesia del negre al blanc, la 3a Caminada Nocturna #Sotalalluna i, Comerç Castellar, la proposta Botigues a la fresca!, amb la qual es donarà el tret de sortida a les rebaixes d’estiu.
Tampoc faltarà l’arribada de la Flama del Canigó, o la festa de Sant Joan, organitzada per l’Associació de Veïns de Can Carner, i Sant Jaume, programada per l’Agrupació de Veïns del Pla al carrer de Sant Jaume. Al mes de juliol tindrem la festa major de Can Font i Ca n’Avellaneda i les nits d’estiu a Sant Feliu, organitzades per Els Més Tranquils de Sant Feliu. Com podeu veure, un munt d’activitats de tota mena en les quals participen moltes de les entitats de la nostra vila.  Una mostra més de la nostra vitalitat i capacitat d’emprendre. Us vull agrair la feina de tots i totes les que feu de Castellar un municipi participatiu amb una àmplia oferta cultural i lúdica.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris