21/06/2024 Opinió
Estem parlant dels nostres diners
Junts per Castellar

Davant de les recents declaracions sobre el finançament de Catalunya per part del president del Govern Espanyol, Pedro Sánchez, la portaveu de Junts al Congrés, Miriam Nogueras, li ha recordat que “el finançament dels catalans depèn dels pressupostos generals i no pas d’una investidura”. Nogueras ho ha afirmat durant la sessió de control al govern espanyol, on també ha retret al president que es parli del finançament singular per a Catalunya “com si fos un privilegi”.
En aquest sentit, la portaveu ha afirmat que “no necessitem cap favor, ni tracte especial, ni cap concessió. No és cap privilegi que se’ns pagui el que ens correspon”. I hi ha afegit: “La gent de Catalunya, independentista i no independentista, no demana un finançament singular, vol i necessita un finançament just”. La portaveu ha criticat l’actitud de Sánchez en les darreres entrevistes a alguns mitjans de comunicació i l’ha acusat de pensar-se que “els diners són seus per poder-ne fer el que vulgui”.
Nogueras ha fet referència al fet que cada català perd 2.700 euros anuals dels diners que l’estat recapta a Catalunya, que després no retornen ni en forma d’inversió ni de cap altra forma i que possibiliten que sí que n’hi hagi perquè la inversió a Madrid pugui superar de llarg el 100% del pressupostat, els diners no surten del no-res. Davant d’aquestes dades, la portaveu ha defensat que només gestionant la mateixa recaptació es pot complir els pressupostos i la inversió necessària, cosa que requereix tenir la plena disponibilitat sobre la gestió. Això significa que “el millor finançament per a Catalunya el tindrem sent un estat independent”.
Així, ha criticat Sánchez i l’ha acusat d’estar “més preocupat” per cadires, poltrones, enquestes o titulars que pel benestar de la gent. No són paraules buides, és una realitat que “més de la meitat de la població té dificultats per arribar a finals de mes”, ha assegurat Nogueras.
En un gest d’indignació per la posició de Sánchez li ha etzibat: “Els catalans només ens mereixem els diners que ens corresponen si aconsegueix col·locar Illa al Govern de Catalunya, i si nos que ens bombin?”
La diputada ha recordat a Sánchez que el PSOE i Junts negocien, precisament, fora de l’estat espanyol i amb mediador internacional, no per caprici sinó per desconfiança.
Nogueras conclou recordant al president espanyol que “la nostra feina aquí a Madrid no és fer que a vostè o a un partit li vagi bé. Som aquí pels catalans i per Catalunya”.

Comparteix
M'agrada
Comentaris