10/09/2020 Opinió
Estem en bones mans. La gran feina de la comunitat educativa de Castellar
Ignasi Giménez

Són moltíssimes les famílies que, a mesura que ens acostem a l’inici del curs escolar al nostre municipi (dimarts 15 de setembre), ens fan arribar consultes, els suggeriments, les incògnites sobre tot tipus de qüestions relatives a la protecció de la Covid-19 als centres educatius de Castellar.
S’ha fet i s’està fent una feina extraordinària per part de tots els i les professionals de l’educació: les direccions, els claustres, el personal de cada escola i institut, les famílies, AFAs i AMPAs, les administracions, per retornar a les aules amb el màxim de garanties que estan a les nostres mans.
Cada centre és un món, amb tota una sèrie de trets definitoris que el fan únic, tant pel que fa al cicle de vida en què es troben els seus i les seves alumnes (escoles bressol, escoles d’infantil i primària, instituts de secundària, de formació professional, escola d’adults, escoles de música...) com per qüestions relatives al tipus d’equipament en què es troben (característiques i ubicació de l’edifici) o al projecte educatiu que s’hi desenvolupa (metodologia, tarannà de la comunitat del propi centre...).
És per això que cadascun dels centres ha adaptat el seu funcionament habitual a aquesta realitat Covid-19 de la millor manera en funció de les seves necessitats, adaptant ràtios, grups i espais de manera eficient.
Des de l’Ajuntament hem fet tot el possible per reforçar aquests Plans d’Obertura dels centres: donant suport a l’adequació i l’augment d’accessos segurs, realitzant adaptacions d’espais, reordenant el trànsit, i també en un element clau: l’increment de neteja i desinfecció als centres, especialment a les hores lectives i als espais comuns.
Podem estar segurs que tot està a punt per començar amb seguretat i esperança el nou curs 2020-2021.
Un curs especial, sens dubte, que ens farà a tots i totes més conscients de les prioritats comunitàries: la Salut i l’Educació.
Voldria, doncs, fer un agraïment immens a tota la comunitat educativa del nostre municipi. Estic convençut que ho faig en nom de tots els veïns i veïnes de Castellar.
Estem en molt bones mans.

Comparteix
M'agrada
Comentaris