11/06/2021 Opinió
Esdevenir agents actius del desenvolupament sostenible
Yolanda Rivera

El dissabte 5 de juny, es va celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient.
Al voltant de 70 persones, la majoria famílies amb nens i nenes, van poder gaudir d’un itinerari pel camí del Riu Ripoll, al llarg del que van poder reconèixer ocell i plantes, van poder veure les actuacions de recuperació de la llera del riu, i apropar-se a la història del Molí d’en Barata, la Font de la Riera, etc... 
Al final del recorregut, la Biblioteca Antoni Tort, va apropar a la plaça Doctor Puig, una selecció de llibres relacionats amb la natura. Les famíles, van poder descansar del recorregut, llegint o escoltant els contes que explicava la Monica Mimó.
Cal un esforç per part de tots: joves, famílies, institucions, etc....per conscienciar de la necessitat imperiosa de mantenir el nostre entorn i esdevenir de manera individual,  agents actius del desenvolupament sostenible.
Tenim pel davant un gran repte; apaivagar els efectes del canvi climàtic. I el primer pas, es conscienciar-nos de la  impotència i l’impacte que te el canvi climàtic sobre les nostres vides i la vida del nostre planeta.
Cal posar en valor el nostre entorn natural i la necessitat de mantenir-lo i cuidar-lo entre totes. 
Es per aquest motiu, que volem agrair a les famílies que van escollir aquesta activitat per passar un matinal de dissabte acostant-se a la natura i a l’espai natural de Castellar del Vallés.
Aquesta ha estat una activitat que seguia a unes accions anteriors enfocades al mateix objectiu: la sensibilització amb el medi natural.  Així, a principis de maig, es va realitzar una batuda de retirada de brossa al mateix tram del riu, on van participar un trentena de persones voluntàries. 
El 23 de maig, al parc dels Colobrers, els mes petits van poder gaudir d’un matinal de diumenge, escoltant contes i cançons relacionats amb el medi ambient.
Seguirem en aquest camí, i properament anunciarem noves actuacions que esperem tinguin bona acollida entre la població.

Comparteix
M'agrada
Comentaris