27/05/2022 Opinió
Per una escola inclusiva i amb recursos
Ignasi Giménez

Aquest cap de setmana se celebrarà la tercera edició de la Marató per a la Diversitat, organitzat per Suma+ Castellar amb la col·laboració de l’Ajuntament i de moltes entitats culturals i esportives de la vila.
L’objectiu de la Marató és recollir fons per millorar l’atenció de l’alumnat amb necessitats especials als nostres centres educatius. Alhora, es persegueix sensibilitzar a la societat vers la importància que tothom rebi el suport que necessita i fer ressò de la situació actual sobre el decret d’inclusió aprovat per la Generalitat l’any 2017.
El decret estableix que els nens amb necessitats especials es puguin integrar a l’escola ordinària amb suports. Una iniciativa que tots i totes compartim però que resulta inviable si no es dota les escoles dels recursos humans i materials adients. 
Malauradament, els centres educatius encara estan esperant rebre de la Generalitat aquest suport.
La manca de personal i d’eines per atendre les necessitats d’aquests nens va impulsar la creació de Suma+, gràcies a la iniciativa d’un grup de pares i mares de la Federació d’AFAs de Castellar.
Amb la Marató per la Diversitat tenim una magnífica oportunitat d’ajudar Suma+ i tota la comunitat educativa del nostre municipi a pal·liar la vulnerabilitat dels nens i nenes amb necessitats especials i ajudar al seu desenvolupament a l’escola. També ha de servir per evidenciar la precarietat del sistema educatiu al nostre país, que ha patit importants retallades els darrers anys.
També des d’aquí volem mostrar el nostre suport a Suma+ i a la feina que està fent pels centres educatius de la nostra vila i reivindicar, una vegada més, la necessitat d’una aposta clara per una escola inclusiva. Una aposta que ha d’estar necessàriament reflectida als pressupostos de la Generalitat. Per part del nostre Ajuntament no hi ha cap dubte que això és així, i que es reflecteix, entre d’altres, amb el conveni que aquesta setmana hem signat amb l’entitat.
Una educació amb recursos és la millor manera de garantir la igualtat d’oportunitats per a tots els ciutadans.
Amb bones intencions no n’hi ha prou.

Comparteix
M'agrada
Comentaris