19/11/2021 Opinió
L’empenta de les entitats culturals del poble
Esther Font

Aquests dies hem pogut gaudir per tretzena vegada del BRAM! a Castellar del Vallès, una iniciativa que existeix gràcies a la tasca de persones que formen part d’una entitat sense afany de lucre i que ens demostren, una vegada més, que cal imaginació i aprofitar sinergies amb altres entitats ( com enguany ha estat comptar amb la presència de SUMA+) per tal d’enriquir el producte final: un cinema compromès amb la societat que tracta diversos problemes i situacions a vegades difícils d’afrontar tant per a la societat en general com per a les mateixes administracions.
Parlant d’administracions, enguany s’ha augmentat una mica el pressupost de la Generalitat pel que fa al Departament de Cultura, tot i que encara és lluny del pressupost real que hauria d’incidir de manera directa a protegir, preservar i fer créixer el patrimoni cultural del nostre país. També hem pogut veure un augment en el nou pressupost de l’Ajuntament per a les entitats culturals del poble. Entitats a les quals hem d’agrair que ens aquests moments de crisi no llancin la tovallola i siguin capaços no tan sols de seguir amb la seva feina, sinó que a més la fan amb grans dosis d’imaginació i de recerca de recursos,  ja sigui cercant la implicació de persones voluntàries com demanant suport a les administracions, suport que, sigui dit de passada, totes les entitats culturals del poble haurien de demanar per totes bandes per tal de poder aprofitar al màxim el gran potencial de les persones de Castellar. No ens adonarem que tindrem el Nadal aquí i novament hi haurà tot un munt de persones voluntàries, fent recaptes, participant en La Marató de TV3, fent possible pessebres vivents, la cavalcada de Reis, i és clar, els tradicionals pessebres que ens omplen d’orgull cada any.
Però des del consistori encara ens queda molta feina per fer, moltes activitats i entitats que tenen moltes necessitats per cobrir, sales d’exposicions, sales d’assaig, espais de trobada, organització de fires, setmanes temàtiques, etc. Ens toca posar-nos les piles i ser capaços d’una vegada d’impulsar i ajudar les diferents iniciatives ciutadanes que sorgeixen espontàniament a la nostra vila, demostrant que a Castellar hi ha molt talent i moltes ganes de demostrar-lo!

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris