31/07/2020 Opinió
Emergència municipal per protegir l’entorn natural
Junts per Castellar

Des de Junts per Castellar volem denunciar amb tota la contundència la insostenible situació d’actituds incíviques, de mal ús i fins i tot d’aglomeració viscuda durant el darrer mes a diversos dels nostres entorns naturals més preuats, sobretot a les immediacions del pont de Turell a St. Feliu, però també a altres indrets. La situació s’ha agreujat exponencialment des de la fi del confinament, per la descoberta dels nostres espais per part de nous usuaris d’altres poblacions i, en aquest sentit, ens sumem a les reclamacions de les associacions de veïns per posar fre a aquesta deriva devastadora. 

Aquest cap de setmana hi ha hagut un altre rescat en helicòpter a les rodalies del gorg de Can Barba. Cal advertir i conscienciar de la perillositat d’accedir a segons quins llocs, més encara quan hi ha aglomeracions. Als gorgs no hi ha espai per a tanta gent, a banda que són zones accidentades i d’accés difícil, cosa que incrementa les probabilitats de prendre mal o de trobar-se sense escapatòria. 


D’altra banda, des que l’Ajuntament va col·locar roques als vorals de l’accés a St. Feliu, per tal de dissuadir els que hi voldrien aparcar, alguns conductors opten per estacionar-se al bell mig de la carretera, tot inutilitzant un carril i amb presència de grups de gent transitant per la calçada, amb el risc que això implica. Fins i tot algú va llançar una roca del voral muntanya avall per poder aparcar-hi. Per tant, és evident que cal prendre mesures més dures en aquest aspecte. És fàcil esbrinar per on passa tota aquesta gent, pel rastre de brutícia que deixen al seu pas, en un ecosistema d’alt valor i extremadament fràgil. Aquest problema es fa palès, sobretot, en aquelles àrees amb fàcil accés des de la carretera. 


I en darrer terme, a banda del risc sanitari actual que comporten aquestes aglomeracions, fet pel qual la policia ja podria actuar i desallotjar l’espai, la gent es banya en basses, gens adequades pel bany, i menys amb nens petits, com s’ha vingut produint. 


En vista d’aquesta situació d’emergència municipal, des de Junts per Castellar volem posar-nos a disposició de l’equip de govern per col·laborar per posar fi a aquesta greu situació. Caldrà una atenta coordinació per part de l’Ajuntament, i la col·laboració de Mossos, la policia local, l’ADF, veïns i usuaris de l’entorn natural, d’entre d’altres. Demanem a l’equip de govern que lideri aquesta iniciativa per protegir el nostre entorn natural, la salut i la seguretat dels nostres veïns.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris