16/02/2024 Opinió
El conflicte de la B-40, una mirada des de Castellar
Joan Juni

Aquest divendres tindrà lloc a les 19.00 h a la Sala d’Actes d’El Mirador la xerrada/conferència que hem organitzat des de Junts per Castellar sota el títol de El conflicte de la B-40, una mirada des de Castellar. La casualitat la fa coincidir amb el dia de la inauguració del tram de la B-40 entre Olesa i Terrassa, que s’ha trigat quinze anys a executar i que, amb dos mesos de retard pel canvi de ministeri, tot i que l’obra ja estava acabada, finalment s’ha obert el trànsit.
A l’acte hem convidat l’arquitecte i urbanista Manel Larrosa, membre de la Junta de FEM Vallès i Via Vallès, que exposarà les seves idees sobre el traçat i els enllaços de la Ronda Nord de Sabadell amb els municipis afectats.
La sessió serà especialment interessant per a Castellar per tractar la connexió tant amb ambdues cocapitals com amb la C-58C (la Ronda Oest de Sabadell). Una de les preocupacions principals és descongestionar la carretera B-124 i erradicar els problemes que es generen a la Gran Via i a l’avinguda d’Estrasburg de Sabadell, que dificulten el trànsit de sortida i entrada del nostre municipi. També explicarà les possibilitats de facilitar l’arribada del tren a la vila.
El seu projecte té molts elements comuns amb la idea que a Junts vam presentar al programa electoral sobre el futur del traçat, i per això ens complau especialment la seva conferència sobre un tema cabdal per a la nostra mobilitat i que no ha estat exempt de controvèrsies, d’aquí el títol que el nostre convidat ha volgut donar a la xerrada.
Larrosa busca el consens entre els diferents partits i consistoris, les patronals del Vallès Occidental, el Consell Comarcal i les Cambres de Comerç de Sabadell i Terrassa, per poder-lo presentar a la Generalitat i al Govern central i accelerar-ne l’execució.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris