16/02/2024 Opinió
Comunicat de la Plataforma Lluita per una Sanitat Pública
Lluita per una Sanitat Pública

Fa un any que la Plataforma Lluita per una Sanitat Pública va anar a la Comissió de Salut del Parlament, acompanyada de l’aleshores regidor de Salut de l’equip de Govern, Joan Creus. Vam anar per demanar que es reverteixin les retallades que en el seu moment es van fer al CAP de Castellar. La resta de grups municipals representats en el consistori, i alguns altres que continuen tenint representació, van fer cas omís a les reivindicacions per la sanitat de tots els ciutadans del seu poble. 
Cal dir a tota la ciutadania que en el seu moment tots els grups polítics van votar a favor que recuperessin els drets perduts per les retallades al CAP, amb l’excepció d’ERC, que es va abstenir en tot, i Junts, que es va abstenir a recuperar les urgències a les nits. La resta de grups van votar a favor.
No entenem com alguns grups presents en el consistori tenen el valor de demanar durant les eleccions el vot i després priven els ciutadans d’una sanitat pública de qualitat.
Hi ha alguns grups com Junts a què els preocupa més tenir una oficina de turisme a Castellar que una sanitat pública de qualitat. La CUP, després de les eleccions, “si t’he vist no me’n recordo”. Ara Toca ni sabem el que pensen, perquè no s’han apropat ni un moment a la plataforma per conèixer els problemes del CAP. Els d’ERC, que estan governant a la Generalitat, no van fer res a la legislatura anterior i continuen igual. Es fan dir d’esquerres, i d’esquerres solament tenen les sigles.
Resumint, que els importa molt poc la sanitat pública dels ciutadans de Castellar. Com que ja tenen la seva cadira a l’Ajuntament, s’han oblidat que tenim un greu problema, a Castellar, una vila de 25.000 habitants que va creixent. També som la referència per a Sant Llorenç i no podem estar sense urgències a la nit i obligar-los a desplaçar-se a Sant Fèlix o al Taulí i fer set o deu hores d’espera.
Us volem comunicar que la Plataforma, conjuntament amb l’alcalde i la regidora de Salut, té pendent una reunió amb el conseller de Salut, Manel Balcells, que ja té data.
Aquesta plataforma no es cansarà de demanar a tota la ciutadania que ara lluitin per una sanitat pública, que estan desmuntant a poc a poc, perquè després serà tard. Ens volen imposar la sanitat privada i aquesta no és la solució. Solament heu de veure el model dels Estats Units, on hi ha gent que mor per no poder pagar-se una assegurança.
Heu de tenir clar que la sanitat privada està per guanyar diners i que si no sou rendibles, no us atendran. Sense una sanitat pública moltes persones es quedaran sense assistència o amb una assistència deficitària. No es pot mirar cap a un altre lloc.
El dia 7 d’abril hi ha una manifestació a Barcelona, a les 11.30 hores a la plaça d’Urquinaona, per la sanitat pública. És molt important anar-hi, perquè si no som capaços de mobilitzar-nos acabarem sense sanitat pública. És com el tema de l’aigua, es va avisar tant de temps que s’havien de prendre mesures, que, com que no es van prendre, ara tenim el problema a sobre i acabaran tallant-nos l’aigua. Amb la sanitat és el mateix: acabarem sense sanitat pública si no som capaços de defensar-la.
 

Comparteix
M'agrada
Comentaris