20/05/2022 Opinió
Castellar Vell ens recorda qui som com a poble
Pau Castellví

Un poble el fa tot allò que contribueix a la seva personalitat única i al seu amor propi; en especial, les seves entitats, comerços, patrimoni, sector social i tradicions. Quan tothom, des del teixit esportiu, fins al comercial, passant pel cultural i l’Ajuntament, treballa per promoure un model atrevit, fonamentat en la voluntat de fer lluir i reforçar les fortaleses del municipi, un poble deixa empremta i es converteix en un pol que atreu l’èxit.


L’Aplec de Castellar Vell és una de les tradicions que fan que Castellar bategui. Iniciat el 1979 amb la voluntat d’acompanyar la restauració de l’església de Sant Esteve de Castellar Vell i reforçar-ne el valor patrimonial, l’aplec s’ha convertit al llarg de les dècades en l’ocasió que cap entitat es pot perdre. Els itineraris organitzats pel Centre Excursionista, els concursos, incloent-hi el d’arrossaires, el tour històric de l’Arxiu d’Història - Centre d’Estudis Castellar o les diverses actuacions culturals (ball de bastons, ball de plaça, gegants, castells…) són exemples de la gran mobilització humana que fa possible Castellar Vell any rere any.


L’aplec d’enguany, celebrat diumenge passat, va ser especial. Feia 3 anys que no es podia celebrar en normalitat i el Castellar de les entitats, l’excursionisme i la cultura es va mobilitzar per ser-hi. La conseqüència? Es va fer curt. A les 18.30 h, agents de la policia local van haver d’anar taula per taula del nombre considerable de famílies i entitats que encara romanien a la zona per convidar-les a marxar. 


Després de més de dos anys de viure rere una mascareta, abstenint-nos de participar de qualsevol aglomeració, som molts els que trobàvem a faltar aquesta celebració anual de qui som com a poble, al cor del nostre entorn natural, i sense filtres pandèmics. Ara cal dirigir aquesta energia cap a les nostres entitats, perquè la seva activitat pugui continuar a través dels anys, perquè la cadena successòria entre generacions dins les entitats no es trenqui i el Castellar dels nostres fills i filles continuï bategant socialment i culturalment.

*Regidor portaveu de Junts per Castellar

Comparteix
M'agrada
Comentaris