19/05/2023 Opinió
El Castellar del sentit comú
Junts per Castellar

El programa de Junts per Castellar és un programa sorgit d’una diagnosi que poden compartir una gran majoria de castellarencs, el Castellar del sentit comú, veïns i veïnes que constaten que Castellar no va bé i que necessitem un canvi.
Una de les preocupacions més compartides és la manca d’aparcament. L’equip de govern actual, amb la seva obsessió per eliminar places d’aparcament, ens condueix al caos circulatori. Fa quatre anys, quan el nostre grup advertia de la croada unilateral i forassenyada contra l’aparcament, ens deien que “a Castellar no hi ha problemes d’aparcament”. Castellar ha esdevingut una vila incòmoda i hostil per a aquells que necessiten de forma indispensable el vehicle privat. Ara, només cal passejar-se per qualsevol entorn escolar a les hores d’entrada i sortida dels escolars per comprovar-ho: carrers col·lapsats, cotxes damunt les voreres i obstaculitzant els guals dels veïns... En un nou exercici d’insensatesa i improvisació, s’han substituït aparcaments per jocs infantils i seients a peu de carretera, amb el perill que això suposa. Quan governem nosaltres, revertirem aquest nyap urbanístic i retornarem aquestes zones d’aparcament, però sota el concepte del “petó i adeu”, per facilitar la rotació de vehicles i l’accés ràpid i segur a l’escola durant les entrades i sortides en període lectiu.
És essencial tenir un govern local que conegui la realitat del municipi. Els veïns de les urbanitzacions han de poder accedir a serveis que es concentren al centre. I no es pot pretendre que els habitants del nucli antic, quan arriben de treballar al vespre, vagin a aparcar a la Ronda de Tolosa, havent-hi altres alternatives. S’han de crear places d’aparcament en àrees estratègiques de Castellar, com a la plaça de la Miranda, o a certes zones del nucli antic.
Un altre tema que incomoda els castellarencs és la sensació creixent de carrers bruts i mala gestió de residus. Aviat s’haurà de renovar la concessió de la neteja i la recollida d’escombraries, i cal un canvi de rumb. Castellar suspèn en recollida selectiva i incompleix els requisits europeus, i això suposa una penalització econòmica que sufraguem entre tots via impostos. El nostre model és el porta a porta a les urbanitzacions i el sistema de contenidors intel·ligents tancats dins del nucli urbà, per tal d’optimitzar les rutes de recollida i poder bonificar la taxa d’aquells veïns que reciclen correctament. Hi guanyaran la butxaca del contribuent, les finances públiques i el medi ambient.
Si t’has quedat amb ganes de saber-ne més, et convidem a visitar juntspercastellar.cat, on trobaràs aquestes i moltes més propostes per fer el canvi que Castellar ens demana.

Comparteix
M'agrada
Comentaris