14/02/2020 Opinió
Castellar contra la LGTBI-fòbia
Dani Pérez ¨(Regidor de LGTBIQ+) i Nakor Bueno (Regidor d’Esports)

El 19 de febrer es commemora el Dia Internacional contra la Homofòbia al Futbol, data en què va néixer el futbolista professional Justin Fashanu, símbol de la lluita del col·lectiu LGTBI+ (lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals). El jugador anglès va fer pública la seva homosexualitat en plena carrera professional i la pressió que va patir va ser tan dura que el va dur al suïcidi l’any 1998. Aquest fet dramàtic va crear una veu d’alerta dins del col·lectiu LGTBI: la consigna era que calia canviar el món del futbol. Les persones amb orientacions, identitats i expressions no normatives que juguen al futbol no són lliures d’expressar-se, i els més castigats han estat, i encara ho són, els homes i nens del col·lectiu LGTBI. El masclisme que es viu als camps afecta homes no heterosexuals, dones i infants, i també hi són habituals els comentaris racistes. Aquests comportaments s’han d’erradicar de soca-rel: és necessari fomentar espais esportius de respecte i conscienciació envers la diferència i la diversitat. 
El futbol és un esport que està en procés de canvi en tots aquests aspectes i per aquest motiu encara avui hem de seguir lluitant contra el racisme, l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Cap persona hauria de tenir por de ser o sentir amb llibertat, però encara ens queda molt camí per recórrer. 
Eliminar qualsevol forma de discriminació és cosa de tothom. No actuar pel fet de què pensaran els altres o pensar que “això no es cosa nostra”, ens fa còmplices. 
Des de l’Ajuntament treballem en favor de la igualtat de totes les persones, des del respecte a la diferència i la diversitat, amb l’objectiu de ser una societat cohesionada i en lluita contra les desigualtats. Per aquest motiu ens sumem a la campanya “Xiulem fora de joc a la LGTBI-fòbia” que ha impulsat el Consell Comarcal del Vallès Occidental, i ens comprometem amb el col·lectiu LGTBI refermant el nostre suport a les entitats i xarxes d’entitats que treballen en favor del col·lectiu. I per això us convidem a participar en l’acte que tindrà lloc dissabte 15 de febrer a les 17 h al Camp de Futbol Joan Cortiella - Can Serrador i ratifiquem avui públicament aquest compromís de sensibilització en la prevenció de la LGTBI-fòbia.  A Castellar del Vallès, xiulem fora de joc a la LGTBI-fòbia.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris