29/05/2020 Opinió
A Castellar, generositat i compromís polític amb el poble
Ignasi Giménez

Aquesta setmana, al ple ordinari del mes de maig, vam aprovar per unanimitat el Pla de Reactivació Socioeconòmica de Castellar del Vallès. Justament un any després de les eleccions municipals, en què tots els conveïns i conveïnes vam decidir la configuració política del nostre consistori, dimarts, totes les forces polítiques vam votar favorablement al document d’acord de municipi que serà el full de ruta de totes les polítiques de, com a mínim, els propers 12 mesos. Aquest Pla de Reactivació Socioeconòmica ha estat elaborat a la taula de crisi per l’acord de municipi, integrada per representats de tots els grups polítics municipals.


Aquesta taula de treball està resultant exemplar, i demanem que altres administracions en prenguin bona nota. Els i les representants polítiques hem d’estar al servei del bé comú i comunitari i abandonar els partidismes, en especial, en moments com els que estem vivint i patint.


En aquest context d’extrema dificultat és quan encara més hem d’apel·lar a l’esperit de treball incansable dels nostres avantpassats i avantpassades, i a la responsabilitat col·lectiva per fer front a un dels reptes més complicats que mai hem afrontat.  Hem d’apel·lar més que mai a la solidaritat de totes aquelles persones, entitats, col·lectius, voluntaris i voluntàries que han estat treballant i treballen incansablement per reduir els efectes de la pandèmia al nostre municipi: professionals sanitaris, sociosanitaris, treballadors i treballadores socials, educadors i educares socials, treballadores familiars, policia local, bombers, Protecció Civil, ADF, SERNA, la Creu Roja, Càritas, personal de l’àmbit social, comunicació, brigada i neteja, així com totes les empreses i professionals dels serveis essencials.


Som conscients que, en moments excepcionals, hem de prendre decisions excepcionals. I ara, més que mai, el nostre deure com a servidors públics és estar al costat de la ciutadania que més ho necessita, i donar la mà als comerços, empreses, autònoms i treballadors i treballadores que estan patint les conseqüències d’aquesta crisi.


Grups municipals, teixit associatiu, sectors econòmics, veïns, veïnes, amb els valors de l’esforç, del treball i de la persistència que ens caracteritzen, garantirem que Castellar surti reforçat d’aquesta crisi i podrem mirar endavant amb l’esperança de somiar amb un futur millor per als nostres fills i filles.


Així, tot anirà bé!

Comparteix
M'agrada
Comentaris