12/04/2019 Opinió
Carta d’Oriol Junqueras
Oriol Junqueras (Soto del Real, abril de 2019)

Estimades companyes i companys de Castellar del Vallès,
hem rebut el llibre que ens vau fer arribar fet amb fotos vostres, plenes de missatges d’escalf, estima i esperança. Una abraçada immensa a tots i cadascun de vosaltres i a tots els que estimen la justícia i la fraternitat. El que feu és impagable i ens acompanya a tothora.
És cabdal que cada dia més i més ajuntaments siguin governats pels republicans, imprescindible si volem construir un nou país. Un país és la seva gent, tota la seva gent. Per això la prioritat sempre ha de ser treballar per una societat més justa i més lliure, la prioritat sempre ha de ser la ciutadania. 
És un orgull saber que hi sou, que no defalliu, que seguiu endavant, amb optimisme, lluitant, treballant, amb un somriure, generosos, cohesionats i amb tota la voluntat i determinació intactes. Sou un gran equip, solvent i compromès, amb un gran candidat, el Rafa Homet, a qui des de Soto del Real, en ple judici al Tribunal Suprem, expresso tot el meu suport i calidesa. 
El Vallès és la terra de grans companys com el Raül Romeva i la Carme Forcadell, una dona coratjosa, valenta i honesta. I a costat seu, us dic que volem guanyar i que el que hem de fer és guanyar, que volem dibuixar un somriure als ulls de tota la bona gent, com diu el Gabriel Rufian: ‘Somrieu perquè hem nascut per guanyar!’
Som en el camí i sabem que aquest camí no és fàcil, que és ple de paranys, que ens faran patir i que ens volen fer pagar un preu molt alt en forma d’escarment. L’inici del judici al Suprem encara ha evidenciat més els pals de cec de l’estat. A mesura que avança s’evidencia la inconsistència de les acusacions. Però també tot allò que ja hem vist en la fase d’instrucció, la parcialitat. 
Aquest moment històric demana el nostre compromís, la nostra cohesió com a grup humà, intel.ligència política i eficàcia per damunt de la cridòria. És a ciutats com Castellar del Vallès on ens estem jugant el país, és aquí que hem de fer camí, és aquí on hem de construir pas a pas el país que volem.
Esquerra Republicana de Catalunya, ara com en el passat, ha de reblar el seu compromís amb la justícia i la llibertat, teixint complicitats, és així com vam fer l’1 d’Octubre. Els seus homes i dones, un cop més, han estat davant de tot, tirant del carro quan feia pujada, allargant la mà a tothom, colze a colze amb tota la bona gent. Aquesta llarga història de defensa del país i de construcció d’una majoria republicana ha servit per sumar molts partidaris a la causa de la justícia i la llibertat. Tal com he recordat repetides vegades i no me’n cansaré: Si volem guanyar hem de seguir sumant. I qui millor que nosaltres, que fa més temps que ningú que som a les trinxeres per seguir allargant la mà a tothom.
Volem una victòria de país, inapel·lable, volem una majoria imbatible que faci imparable el nostre ideal Republicà i aquesta majoria comença per Castellar, per tots i cadascun dels nostres pobles, barris i ciutats.
Abraçada, Rafa. Abraçada a tothom
Molts ànims a totes i tots.
Persevereu perquè jo ho faré.
Estigueu orgullosos de tot el que hem fet i prepareu-vos per tot el que vindrà.
Una immensa abraçada a totes i tots, guanyarem!

Comparteix
M'agrada
Comentaris