06/09/2019 Opinió
Bona Festa Major!
Junts per Castellar

La Festa Major marca el final de l’estiu i és l’última oportunitat que tenim per gaudir dels llargs dies estivals a l’aire lliure, ja sigui en un correfoc, fent castells o assistint a un concert. Passats aquests dies, la voràgine de la rutina caurà sobre nosaltres com una llosa i l’estiu 2019 serà aigua passada. 
Però mentre durin aquests dies, via lliure a la diversió! Cap altra festivitat representa tan bé el civisme i la vitalitat un poble com la seva Festa Major, que és l’esdeveniment per excel•lència per lluir i sentir-nos orgullosos de les nostres tradicions culturals més arrelades. El sentit de la Festa Major transcendeix, fins i tot, l’aspecte purament cultural, ja que es tracta d’un esdeveniment eminentment social. Aquests dies han de ser dies de carrer, de molt carrer. Dies per descobrir, retrobar, experimentar, gaudir i divertir-se amb la família, amics, veïns, antics coneguts i també desconeguts. 
La Festa Major també és el moment en què es posa de manifest la potència del teixit associatiu d’un poble. Gran part del seu èxit rau en la labor incansable, fruit de mesos d’esforç i feta des de la il•lusió, la vocació i el compromís, de multitud d’entitats i associacions que són les que preparen la majoria dels actes i activitats.   
Ara bé, hi ha certs límits que per molt que sigui Festa Major segueixen sent inviolables. Estarem d’acord que la Festa Major es pot viure de moltes maneres, però sempre des de la responsabilitat i el respecte. La gresca d’aquests dies no serveix de pretext per justificar segons quins comportaments. No hi ha excuses. Cal erradicar d’una vegada per totes la xacra de les agressions sexuals. Per tant, fem una crida a tota la població i reclamem tolerància zero amb els agressors i amb aquest tipus d’actituds. NO ÉS NO. És tasca i responsabilitat de tots vetllar perquè mai no arribem al punt d’haver de lamentar una agressió d’aquest tipus a Castellar, com sí que ha passat, malauradament, en altres indrets del nostre país.
En qualsevol cas, que tingueu una molt bona Festa Major, gaudiu-la d’una forma responsable i moltes gràcies a tots i a totes els qui us heu implicat d’una o altra manera en preparar-la. Ens veiem als carrers!

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris